dewan rakyat

Sunday, September 15, 2013

hensem ke?? =P

Bismillahirrahmanirrahim..

Haritu nak ucap selamat hari raya, konon-kononnya nak update blog. Tak jadi. Nak ucap selamat hari merdeka. Tak jadi. Jadi, aku ucap selamat hari Malaysia lah nampaknya kan. Hidup aku beberapa bulan ni busy, serabut, tak terurus dan entah pape lagi lah. Yang paling teruk tabiat makan aku berubah terus. Uwaaaaaaa.... Jadi lidi lah nanti.. Tiap-tiap hari, sambil drive, buat kerja, drive lagi, fikiran aku menerawang nak update blog. Tapi hasilnya hampeh. Sebutir pun tak keluar. Aku rasa hepi, sedih, bengang sampai nak jerit gilaaaaaaaaaaa kuat-kuat pun tak sempat nak cerita. Bukan blog je kawan pun tak sempat. Pffft....

Banyak benda berlaku jadi beberapa bulan ni dan banyak betul nak cerita tapi biasalah saya seorang yang bukan bekerja dengan komputer. Jadi, susah sikit lah. Malam dah ngantuk sangat. Hujung minggu. Ok malas nak cakap merapu dah.. =P

Nak dijadikan cerita sebulan puasa hari tu aku stay kejap dengan kakak bujang aku (sekarang officially married). Teman dia lah konon nya. Aku dengan seronok nya pergi lah upload gambar keadaan dalam rumah dalam instagram (keadaan je ok). Entah macam mana, kalau korang ingat lagi entri ni kawan maya, entri tahun lepas kot yang aku kenal dia dah lama tu. Dia reply tempat aku tinggal dengan tepat nya. Dan mengejutkan, dia tinggal blok depan aku je. Yang mana sah-sah setiap kali aku balik rumah (apartment) mesti lalu blok dia dulu.

Aku tak tahulah macam mana perasaan korang, bila mana orang yang bertahun korang kenal tapi tak pernah bersua muka, berjanji nak jumpa pun. Tiba-tiba tinggal dekat sangat dah. Macam mana excited nya aku dulu boleh terserempak dengan misz domu dan macam mana terkejutnya aku tau pasal blogger sekampung. Lagi teruja aku kali ni tau. Lebih-lebih sangat.

Nasib dia lah yang pegi upload gambar kereta dia yang buat aku tau rumah dia yang mana satu (lokasi apartment aku mestilah secret). Jadi, sejujurnya aku berharap terserempak dengan dia walau sekali. Iya, aku mengaku. Mesti nak tengok live kan. Tapi, mestilah tak nampak pun. Itu perkara biasa ah kalau berharap. Siap, doa macam ni lagi. Moga-moga Allah bagi ar aku tengok dia live sementara aku stay rumah kak aku. hahaha..

Sehinggalah, suatu petang yang sesak sebab bulan Ramadhan dengan bazar lagi. Simpang nak masuk blok tu sesak sikit. Maka lambat lah bergerak nya. Aku yang ada daya pengecaman agak tinggi, aku nampak sorang ni naik motor sebijik muka macam dia. Bertahun aku tengok gambar, boleh cam kot. Jadi, dengan sepantas kilat sampai rumah terus bukak twitter, tweet dia.

'Dik, motor plat ....... kan.'

Dia gelak konon-kononnya tapi mestilah mengaku jugak kan akhirnya. Bingo!! Dan aku terserempak buat kali kedua dalam situasi yang sama. =P

Safi rania kawan dengan dia jugak dekat facebook dan twitter. Tapi, kami lebih suka kenakan sesama sendiri dekat twitter. Jadi, masa tu macam mana kami boleh lupa yang dia follow sesama kami kat twitter termengumpat pasal dia terang-terangan. Lupa weyh kewujudan dia.. Biasalah jarang berinteraksi pun dengan dia kan. 

'Dia hemsem ke?'
'Takpun.Biasa-biasa je pun.' selamba je aku jawab. Tapi, setakat tu je kami cakap pasal dia. Lepas tu terus berborak betapa rindunya kami berdua, aku dan safi rania.

'Rindu  nak duduk serumah dengan ko. Dengar ko membebel.' safi rania tweet.
'Aku pun sama jugak .'

Tiba-tiba,

'baik korang berdua bermadu je, dapat serumah.'

Gila!! Dia tweet kami berdua. Yang tak menahan pergi favorite point aku tulis 'takpun, biasa-biasa je pun'.

Terus kami offline tapi bersambung ke wechat. hahaha..

Pengajarannya, sila bagi line clear nak ngutuk orang.. =p

8 comments:

Cik Nur™ said...

dah nampak..kenapa tak serbu..?
haiyokkk....!

Kalau jumpa nur serbu tau.hahah

Chic Na said...

tu la excited sangat, kan dah kantoi.. kikiki..

next time jumpa lagi tegur je.. :p

Cik Aini said...

hahahahahaha
bagus!
tu lah kdg2 bila kita ngutuk eh silap bkata jujur terhadap seseorg..mesti lupa kat tuan empnya badan tu.hehehe

**nasib baik x cakap "gila pnya x ensem..hadoiiii

Cendol said...

salam,tergelak baca entry ni
hahaha kelakar lah atil..tu la,org tua2 cakap,cakap siang pandang2 cakap malam dengar..hehe

inche hlovate said...

hahaha kantoi sudaa..

cweet pinky said...

hahaha , macam cweet je citer nih , ahahaha ~

iAmCekbolat said...

hamboi . ape lagi try ahhhhhhh hahaha

mama aryan said...

hahahaha...gelak akak baca citer nih