dewan rakyat

Friday, May 10, 2013

Rilek brader vs splash

Bismillahirrahmanirrahim...

Bila kau penat tengok komputer
bosan dengan facebook dan twitter
Dia kata gitu, dia tu kata gini
rasa-rasa macam nak maki
Jangan brader, rilekkkkk..

Ni antara lirik lagu Rilek Brader, Art Fazil feat. Imuda (aku confuse peranan Imuda dalam lagu ni). Memang itulah perasaan aku sepanjang minggu ni bila online. Sebab tu malas nak update blog. Kang tak pasal-pasal aku menghamburkan kemarahan kat blog.. Erkkk.. Apapun dengar lagu ni masa  pergi kerja atau masa balik, memang tersnyum-senyum lah. Rilekkkkk...

Cerita pasal relaks masa pergi kerja, aku pagi-pagi dengan hepi drive pergi tempat kerja sambil menyanyi-nyanyi ikut alunan lagu dalam radio. Tak reti nyanyi pun aku bantai jugak sambil menghirup udara pagi (bukak tingkap masa drive). 

Suatu hari, pagi tu sejuk lebih daripada biasa sebab malam nya dah hujan. Masih basah-basah lah jalan raya dengan berlopak nya. Lagi semangat lah aku drive dengan angin sejuk tuh. Dalam dok senyum sensorang, lalu jalan belah kanan dalam keadaan laju tak laju nya. Aku nampak ada treler laju daripada side bertentangan (ada divider kat tengah). Dari jauh aku nampak percikan air. Aku yang nampak macam tak sedap hati, lagi-lagi aku hampir dah dengan treler tu. Cepat-cepat slow kan kereta. 

Tapi, dalam beberapa saat je. 

'Splasssshhhhhhhhh'

Macam sebaldi air dicurah cermin depan. Dengan sepantas kilat break mengejut. Kereta depan pun sama. Mujur aku dah stand by awal-awal. Tak pasan pulak ada ke tak kereta kat belakang aku. Rasa-rasa pulak baju dan tudung aku pun basah sama. Ceitttt... Terus naikkan tingkap pasang air cond. Lepas tu, kalau pagi-pagi lepas hujan memang tak da nya aku bukak tingkap dah. Dah macam orang bawak motor pulak kena splash. (aku bukak tingkap sikit je eih)

Beberapa minit sebelum.....

Masih memandu. Aku nampak ada motor ni, potong motor lain dan orang yang dia potong lalu lopak air. Dan kesudahannya dia kena splash. Aku tak tahan terus tergelak tengok situasi tu sebab lain daripada lain. Yelah, selalu nya kereta yang buat motor kena. Ini lain. Dan akhirnya, lepas beberapa ketika aku pulak kena. Karma. Atau lebih tepat. Kun fayakun.. 

Bulan Rejab dah.. Cepat je rasa.. =)

Disebabkan aku agak akan ada nanti kata aku bukak tingkap luas2 lak.. Bukak sikit jelah. Cukup sekadar angin masuk.. =)  hee~~

20 comments:

Cik Nur™ said...

Haa...tak baik gelakkan orang...
Tgk Tuhan nak tunjuk kejap je kan..

Ehh..atil..bahayalah kalau buka tingkap luas2...

nanti buka sikit je..agak2 tgn tak boleh masuk..bahaya tau...

Chipsmore said...

sy nak gelak, tapi sy tahan.. nt sy plak kena.. kihkihkih..

pasnih, gna aircond je lah.. lagi slamat dr splash2.. hohoho..

boni kacak said...

hahaha. mesti nafsu mat motor tu masa potong tu tergugat dan terus tersentak bila kena simbah air.hahaha..

gelakkan orang. sy pernah kena simbah masa nak potong bas. rasanya semua manusia dalam bas tu ketawakan saya rasanya.

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

hahaha jahat sis ni.. hahahaha.... tapi kalau ena di tempat sis pun akan gelak juga.. XD dpt bygkan camne keadaan mse tu..

ika sulaika said...

klau insiden moto tu mmang sy tibai gelak kuat2 . klakar lahh . tpi x baek ken .. insap :*

Khai faiz said...

dulu masa zaman muda remaja selalu kena splash

shar90 said...

hah... gelakkan org lagi... ehhehee xP

Azlan Strider said...

aiyak....moral of the story jangan gelakkan orang..hehehe..tapi sebenarnya best gelakkan orang nie..hehehe

Regards,
-Strider-

Domu-kon said...

bca dua kali bru faham..maklum ler..xd kete lagi..hehehe

kiera'sakura said...

laaaa kenapa x naikkan siap2 tingkap masa tgk traler tue lalu. hurm dah terjadi pun kan. sabo jela

Zehan Ilyana said...

splasssh!

moral cerita ini, jangan gelakkan orang... nanti kena kat diri sendiri. hahaha

Aan Shared said...

bagus, bagus, bagus!!!

mama aryan said...

sebab tu akak malas buka tingkap kalu naik kereta...

Detective Fiqa said...

cepat masa berlalu huhuhu. :D rindu kaka !

Orkid Edyliyne said...

alahai macam tu pulak ye... sabar jelah... ^^

Ann Ishak said...

hahahah memang hang ke karma ni, oh saya pun pernah kena situasi macam tu...rasa nak menyumpah dekat pemandu lori tu pun ada kan hehehehe

Cendol said...

haha tu lah gelakkan org.eh Cendol dah tergelak..sorry sorry :D
splashhh :P

apa2 pun hati2 ye atil.. ^__^

Zaza said...

hehe..kelakar..nak gelak ni..tp tahan =)

kay_are said...

memang menguji kesabaran kot drive dekat area kl selangor ni..mengamuk aku dalam kete selalu nye..

Chic Na said...

moral of the story: lenkali jangan gelakkan orang.. hahaha.. kan dah kena.. ;)