dewan rakyat

Friday, April 26, 2013

Senyuman di Kuala Lumpur

Bismillahirrahmanirrahim...


Tengok tajuk angkat kening sikit. Siapa pernah tengok cerita ni,


Ada Izzue Islam lagi. Sebab cerita ni lah aku minat sangat-sangat dengan Izzue ni. Tengok dia comel je dalam cerita tu. Sweet je. Kecek kelate lagi. =P

Disebabkan aku ni pengaruh tv agak kuat. Jadi, aku pun merancang lah dengan kakak aku nak pergi semua tempat yang ada dalam cerita tu. Lagipun kali terakhir pusing kl yang betul-betul melawat kl masa Form 2 dulu. Itupun rombongan sekolah. Pusing kl maksud di sini ialah lawatan sambil belajar yea. Belajar sangat ko atil.

Walaupun masa tu Form 2, aku dengan kawan aku yang buat proposal yea. Cari tempat tinggal, naik ofis pengetua semata-mata nak dapat permission. Last-last, masa hari lawatan tuh, kawan aku lagi sorang tak dapat pergi, dia balik rumah sebab disyaki deman denggi. Kawan baik lak tuh. Peneman duduk dalam bas tapi takda. Tskkk... Dan aku pergi jugak tapi hari kedua aku pulak demam panas. Nampak happening sangat jenjalan ke kl tu kan. @_@

Setelah menyusun planner dengan baik punya jadilah kami iaitu kakak aku, aku, kawan kak aku, bawang ungu, dan anak sepupu bawang ungu (beria taknak bawak anak sedara sendiri kena bawak anak sedara org lain) pergi menapak ke kl. Aku namakan misi ini MENAKHLUKI NEGARA. Sebab semua tempat aku pergi ada NEGARA. Tapi, tak semua dalam cerita tu aku pergi sebab Zoo Negara kena bayar weyh. Jalan-jalan time sengkek. Memang taklah. Haruslah ke tempat free dan yang kena bayar pun muzium. RM2 je. So, kita gantikan dengan Planeterium Negara je =P

Dan dengan itu, tengoklah gambar aku bebanyak aku nak letak. Bukan senang kan. Tapi, macam biasa aku syak tak lama nanti habis semua aku delete.. Lalalala~~

Benda paling best ialah masa kat Tugu Negara ada tourists dari China ni ajak kami bergambar. Perghhh.. Rasa macam popular pulak kan. Tapi, masa dia dorang request tu cakap fully  mandarin. Ternganga kami tak paham.. =D

Cakap kat bawang ungu,

"Dulu masa kita Form 2 pergi lawatan kita berebut-rebut cari omputih nak tangkap gambar. Sekarang kita lak ada orang yang request."

Oh, bawang ungu kan classmate aku masa sekolah dulu. Tapi, dia tak demam yea. Berseronok je jalan sambil menjaga aku yang demam ni dulu. So sweet.. Hahaha..

XOXO.. Gedik tetibe..

p/s:: Izzue Islam berlakon dalam Sebenarnya Saya Isteri Dia kan. Best novel tuh. Sweet. Nak pinjam boleh. Mintak kat anak sedara aku.

p/s/s:: kira berapa sweet aku tulis.. 

22 comments:

Cik Nur™ said...

Anak sedara pun baca Novel..?
Hebakk...!

Ohh..seba cerita tulah atil pegi tempat2 ni eh..

tapi mcm syok pulak eh tgk...
tgk gaya atil bergambar mcm dekat luar negara je nur rasa.. :)

luqman zakaria said...

makin femes izzue islam skg..btw seronok betul berjalan jalan...hehe

Chic Na said...

Izzue mmg suwiittt!!

eh atil lg tinggi dari kakak. seronok buat lawatan ye. tu mmg tempat2 tumpuan yg wajib ada dalam lawatan sekolah. hikhik..

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

cweet pinky said...

hihihi , seronok kan kalaw berjalan , suker gak berjalan tapi tak suke lelama , so , conclusion , membe2 agak tak suke bawak CP berjalan , limit penat terlalu awal , ehe ...

TiranaAduka said...

salam atil
Tak sweet la tak pakai speek.hehehe gurau je ta ni.

inche hlovate said...

bgus..den yg dok kl ni ha pun tak pernh jalan habis lagi haha..a'ah izzue belakon dal crita tu. aku pun layn gak cite tu. Novel dia tak baca lagi

mama aryan said...

seronoknya jalan2 kl..akak pun tak abis pusing lagi kl tu..tugu pun tak penah sampai lg..

Chipsmore said...

wahwahwah.. bestnyer jalan2... ^__^ saya nak sangat pegi tugu negara tu..... nak amk gambar kt situ... hhmm, hajat x kesampaian lagiii...

kiera'sakura said...

kalau bebudak sekolah. ada lawatan je mesti ke KL. dari zaman dulu sampai la zaman anak sdara akak skang nie =.=

Cendol said...

atil..atil.....cendol dtg!!atil sehattt ?? :D nampaknya bahagia menakluk ye.tak tau pun cerita tu..tak prnh dngr pun psl cerita tu.jadinya selesai sudah la ye menakluk? ah atil demam jugak psl kawan tak pegi tu demam rindu kan..stgh mati merindu.hee tgh dngr lagu ni.
if possible kirim salam kat bawang ungu :D
ada 5 sweet semuanyaaa :)

Zaza said...

seronoknya tgk dia jalan2 kat situ =)

AiSyA LiEzA said...

hahahah... habis tu..kalau tgk movie omputih cm ne?? ehhee.. sebenarnya saya isteri dia.. novel tuuu besttt!! ~~ hek3,,, :) *sweet2 pic y x pakai spek.. pakai spek un sweet gax* :D

zulhilmi tempoyak said...

best jejalan kan.. ble lah nk ada masa terluang mcm ni.. huhuhu

TiranaAduka said...

salam atil
Lawatan malam tirana aduka

P/s ish atil..layan santai2 je blog ta tu.yg penting happy.

reenapple said...

Amboih.. pemnat Izzue Islam ni... Aku tak baca novel tu.. hahaha

Bestnya dapat p jenjalan. -_-

kay_are said...

tugu negara just tugu je kan? macam ko yang kaki tangkap gambar best r kot posing kat situ.. planeterium free? aku ingat kne bayar..

Domu-kon said...

patutlah kat insta banayk gmbr jejalan..rupanya.. menakluki negara..hehehe..

iAmCekbolat said...

lajak la port diksongg . ekekekekee

kuruishh nyaaa @_@

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hensem kan..kan...kan..... hehehe

boni kacak said...

mohon update blog ye..hehehe

Azlan Strider said...

alamak...sekarang nie dah terlampau busy sampaikan takde masa nak tengok tv..hehehe

Regards,
-Strider-