dewan rakyat

Wednesday, March 20, 2013

Bertunang..

Bismillahirrahmanirrahim...



Amacam cantik tak??? Baik angguk kepala semuanya. Hasil tempahan aku daripada cikna tersayang kan. Nampak best, menarik lagi tertarik... Kan... Kan.. Kan.. Dah lah nama sweet sangat macam tuh. Hafiz dan Hani... =)

Terima kasih lah kat cikna melayan kerenah pelanggan nya yang ini, dah lah jarang on9 kan. Mujur aku order awal2. Tup..tup.. tempahan dah tutup weyh untuk bulan 3.. Syukur sangat-sangat..

Dan dengan itu, pada 17hb Mac 2013, berlangsung lah hari yang tertera di atas. Mang sweet harinya. Hari yang aku kelam-kabut, tak tentu hala lagi, sibuk dan segalanya. 

Bawang ungu pun datang ok. Siap kami pakai baju corak sama lagi. Dah ada chemistry tu mang tak boleh nak buat apa lah. Tima kacih yea datang bawang ungu. Sayang ko lelebih.. Walaupun sesat bukan main lagi cik kak ni. Siap aku pergi jemput k. Lepas tu, kata aku bawak laju. Erkkk.. Saya memandu dengan sangat berhemah tau..

Sedara-mara yang jarang jumpa pun datang jugak. Sampai kan kami macam tak percaya je dorang datang. Yelah, muka yang susah sangat nak jumpa tiba-tiba muncul kan. Syukur lah. Meriah dengan sendirinya. 

Eh, aku tak cakap lagi yea kenduri tuh buat kat mana. Buat kat rumah kak aku je. Bukan kat kampung sebab kalau kat kampung takda sesiapa kat kampung yang boleh tolong mak. Alang-alang kami tiga beradik ada kat sini. Buat di sini jelah. Bagusnya, keluarga abang ipar aku tungkus-lumus tolong jugak tau.

Opssss, cakap bukan main.. Macam aku yang bertunang kan. Of course lah bukan. Kak aku yea. Yang aku ucap besday dia tahun lepas hope termakbul tu, macam menuju ke jalannya. ^_^ 

Untuk cik nur yang kena tipu tanpa sengaja.. Ampun cik nur!! Ingat kan nak senyap jugak sampai sudah tapi apakan daya, diri ini tak pandai menipu lama-lama. heeee~~ terima lah peace kabur ni yea.. Apalah kakak aku ni nervous sangat sampai blurr gambar aku.. Ceitt..



p/s:: walaupun banyak kali aku tulis p/s cenggini. Nak tulis jugak. Mintak maaf tak bw sangat ei. mampu update je ni dulu. lepastu yang drop komen tapi aku tak terjah-terjah lagi pun maaf. Kena updated bloglists lagi ni sebab aku rajin bw bloglists dulu. Pastu, nak terjah org lain mula mengantuk dah. heee~~ kena buat list panjaaaaaangggggggggg... confirm aku boleh sampai lepas tuh. Itupun dengan izin Allah.. =)

p/s/s:: tima kasih cikna buat coklat ATIL COMEL (letak caps lock sikit). walaupun family aku macam protes ada atil comel kat situ.. hahaha

20 comments:

Domu-kon said...

selamat bertunang kak atil..bukan atil..hahaha..tengok je pic atil kt fb..

Cik Nur™ said...

tak pe tipu Nur...
Nur tahu atik nak amik berkat kan...
hihihi..

apapun, selamat bertunang buat kakak atil...

coklat cikna tu sedapkan...

zaza =) said...

wah..selamat bertunang =)

Chic Na said...

thanks atil. selamat bertunang Hani & Hafiz..

terimalah hakikat bahawa atil mmg comel. heheh..

shar90 said...

igatkan dia yg nk tunang td... hee
smoage berbahagia bakal tunang tu ke jinjang pelamin... hee ^^

cweet pinky said...

eee , tah pape , hahahaha !! cik hani ~ pasnih kalaw tunang , panggil CP la , hehehe ~ nak tgk :P tett !!

Cik Aini said...

alah propa btul lah..ingt Atil yg tunang.heehhe
btw pic blurr pun ttp nmpk comel..eh comel?
hahhahha

Khai faiz said...

atil ble plak? berkat dah ambik tu

kiera'sakura said...

mementang nama sama pastu buat org konfius :p

tahniah kat kakak atil tue moga sabar dan tabah menghadapi cabaran dialam pertunangan amin

elyna mirsada said...

hehe..ambil berkat yer..cumel coklat tue

Azlan Strider said...

igtkan awk yg bertunang..anyway congratulation to her..hehhe.. :D

Regards,
-Strider-

Hanamiko Sakura said...

ingatkan kak hani yang tunang.. haish~ buat cerita suspen je -__- hehe

TiranaAduka said...

salam atil
Lawa kek tu

Encik H said...

erkk..kat sini pun Nur typo jugak? hahaha..Atil la, bukan Atik..:p

kay_are said...

ko cite macam ko yang tunang..nasib aku dah tau lebih detail lagi pasal ni.. so takde r nak surprise sangat.. =P

Chipsmore said...

haha.. tertipu sekejap tadi.. nama sama kan.. slamat bertunang kepada kakak kepada kak hani.. ^_^

Cik Tia said...

laa , ingatkan cik kak ni yang kahwin. haha. btw , tahniah pada kakak dan tggu giliran cik kak ye :)

mama aryan said...

Ingatkn atil yg bertunang td...hehe
selamat bertunang buat kakak ati..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

La..kakak ke yg brtunang?nama hani sama ek? Xpe,lpas ni atil atau hani ni yg akn brtunang lak..hihi;-)

hainom OKje said...

Selamat bertunang moga berpanjangan hingga ke syurga!