dewan rakyat

Sunday, February 3, 2013

raya orang lain..

Bismillahirrahmanirrahim....

Minggu depan cuti panjang.. Yeay!! Permulaan yang tak ada kena mengena dengan entri.. =P

Nak dekat raya dah kan. Raya cina. Minggu depan kan Chinese New Year. Selaku pekerja di syarikat empunya nya ialah chinese, kiranya kalau CNY macam syok lah sangat. Sebab macam-macam dapat. Walaupun aku ni new staff, tempias nya tetap ada. Weee~~ Hari tu, ada lah jamuan makan-makan untuk semua customer dan semestinya untuk semua pekerja dia. Dari office staff sampailah yang kerja kat kilang. 

Lepas tu, ada lucky draw. Sebab aku ni orang baru termasuk lagi sorang pekerja kilang tuh, jadi takdalah lucky draw. Tapiiiiiiiii, masih ada hadiah untuk kami. Biasa-biasa saja tapi ok lah tu untuk permulaan. Aku hargai sangat. Walaupun dah aim nak mixer senang nak buat kek. =P Jangan risau semua akan dapat. Beza nya hadiah dia besar atau kecik je. Paling besar pun mesin basuh. Ada angpow, cuma jumlah aku punya mestilah sikit daripada orang lain. Takkan nak dapat sama level dengan dorang yang kerja bertahun. Tak paham aku pasal apa, semua kat situ kerja bertahun-tahun tak tukar kerja.

Hadiah yang biasa2 balut guna ni je. Suprise!
Adalah daripada tak ada. Syukur.. ^_^
Aim nak bagi hadiah kawin kat akak. Lalalala~~
Bawak balik jugak sekotak buah limau yang sedap lagi manis untuk dikongsi bersama keluarga.. Acecece..

Dan macam biasa hari sebelum jamuan tu aku mimpi dapat handset tuh. Jenuh nak tukar mimpi tapi tak sempat sebab dah terjaga. ~_~". kan dah dapat benda tuh..

Itu saja berita terbaru dari aku. Tima kasih. Weeeee~~~

p/s:: lagu Be Mine daripada Tasha Manshahar tu lagi sedap dalam vresi english aku rasa..

25 comments:

sUke-sUki :D said...

erk..yg kotk nset tu dpt nset dri lucky draw tu k mimpi je..hehe tak bpe pham.. =)

Encik H said...

aku suka raya cina sebab dapat bonus dgn dapat angpow..hehehe

limau tu dapat jugak la..tapi aku simpan nk bawak balik kampung..bagi anak buah habiskan..

harap2 aku dapat bonus dgn intensif byk2 tahun ni..

✿A I N A A✿ said...

wahhh dapat fon tu... perghh kira okay la tu.. Alhamdulillah.. hehehe

Chic Na said...

keja ngan chinese best. diorang tak kedek***.. huhu.. dpt henfon baru.. syok lah..

Domu-kon said...

seumur hidup..tak pernah dpt hadiah lucky draw..hehehe

atil..lepas bulan dua..kita dating okes.. kita busy smpi bulan dua.. skrg xd weekend.. ni pun bru balik kerja.. t papae kita roger yop..

MizzTina said...

dh dpt limau 2kotak..semua bg kt kengkwn dl.. xleh mkn bebyk.. nk bw blik kg, lambat lagi.. hehehe..


okla tu, dpt gak kan..

shar90 said...

uyooo... raye org lain pon dpt gift... untunglaa... hee
dh lame2 nnti dpt r mesin basuh plak... hee xD

Clive Einstein said...

ok letewww dapat dari tak dapat...mcm saya nih... sob sob sob...hehehe

boleh la guna sebagai tepon emergency...hahahah



cik hani apa kabarrrR????? weeeee~

mama aryan said...

best tu dapat hadiah..tak kisah la hadiah apapun kan

Azlan Strider said...

sometimes org tak tukar kerja sebab dia dah attach dengan kerja dia setelah bertahun-tahun lamanya buat kerja..but in this case tatau laa nape...hehehe

Regards,
-Strider-

Khai faiz said...

kalu bahagia dgn kerja yg dah ada.. mesti lah tak nak tukar punya...

kiera'sakura said...

sebab keja situ best mestilah org setia keja kan. hihihi

dik susah akak nk jmpe jabatan yg bg hp sbg hadiah kat staff nie dik. kiranya dia jaga la staff dia

Cik Nur said...

mmg best kalau raya cina...nur pun pernah merasa limau berkotak2...bonus 3bulan gaji..mmg mantaplah time tu...

tapi tu semua kenangan sudah... :)

cweet pinky said...

macam ayah CP kan , g repair kete kat bengkel , dapat limau kowt , CP macam terkedu gk la , wah ! ohsem ~

hehehehe , ala ade je cina yang kedek :P

dapat fon tuh , okei la tuh ~ dapat mesin basuh memg ohsem la :D

cweet pinky said...

CP tolong timbang blog :P seperti yang diminta , hehehe ~ *takde keje bole lar , ehehehe ~

#Domain name : hanidzatilasyira.blogspot.com/

Size : 120.99 KB

Load Time : 1.24 seconds

Average Speed per KB 1 : 0.01 seconds

load tahap sederhana ... :D

Liyaa Mf said...

Kiranya mimpi jadi kenyataan la ni? Hahaha! Okey la tu kan? Rezeki. Bukan senang nak dapat benda free. Heheh! Dorang yg keje bertahun kat situ tak tukar2 keje, means keje kat situ okeyy laa. Takde masalah sgt. Tu yg dorang bertahan :D

kay_are said...

kire ko dapat enset r dari lucky draw tu? waah.. memang best betul! bertuah kemain.. taknak hadiah kat aku? ko kan baik.. =P aku pun ngah cari lagu be mine versi yang baru tu tapi belum ketemu..

onlinejobmalaysia said...

mtk izin buat iklan ye. nk buat duit seminggu rm400-rm800? modal hanya rm30. senang je. sesuai utk surirumah dan pelajar.

onlinejobmalaysia said...

mtk izin buat iklan ye. nk buat duit seminggu rm400-rm800? modal hanya rm30. senang je. sesuai utk surirumah dan pelajar.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhh untungnya.. alhamdulillah :)

WAHIDA ALIAS said...

best giler dapat hadiah pulak nih.

Zaza =) said...

wah...syokknya.. =)

Cik Aini said...

wahh..
dapat henponggg lah.bestnya..ni lah untung kj ngan syarikat chinese kan..limau pun dapat duit angpau pun dapat..

erkk ya2 ja mcm ai kj ngan syarikat chinese sdgkan syarikat jerman.hadoiii apa pun x dapat.kahkahkah

inche hlovate said...

dapat nset..best la tu

** ada kerja kosong tak kat situ?? hihi

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

dpt phone ke??wow!hehe