dewan rakyat

Thursday, January 10, 2013

Balik kampung.

Bismillahirrahmanirrahim...

Dah lama tak bersiaran kekok rasanya. Bukan setakat blog je aku diam, semua jenis laman sosial aku senyap je. Kalau blog tu dah biasa ke tapi kalau fon pun aku buat senyap tak reti je menimbulkan kepelikan (ada ke perkataan ni) dalam kalangan kawan-kawan aku. Ada yang tercari-cari aku. Rasa seronok pulak bila hilangkan diri macam tu je kan. Menunjukkan ada yang ambil berat lah tu. ^_^

Aku balik kampung beberapa hari lepas. Aku ada cakap kat cik nur. Bila cik nur tanya kat mana. Aku ada jawab tapi dalam nada main-main padahal sebenarnya betul cik nur, kampung yang atil cakap tuh. Kampung yang tak pernah jejak. Nak diikutkan situlah tempat lahir arwah nenek dan atok aku. Mereka membesar pun kat situ. Dan susur-galur mak aku pun bermula dari sana.

Jadi, aku terputus hubungan sekejap dengan orang di sini buat beberapa hari sebab mahal ongkos nya. Lagi-lagi permergian aku, aku tak bagitahu sesiapa pun. Adalalah sorang dua aku bagitahu. Itupun ada yang call tapi aku tak sempat nak cakap, kredit habis macam tu je. Orang yang call, aku yang kena bayar. Erkkk... Yang hantar mesej tu aku diam jelah. Nak buat macam mana kan. 

Nak cerita dalam entri ni tapi lain kalilah. Balik sini pulak banyak hal nya. Hal yang menggembirakan aku. Heee~~

Nanti aku BW slow2 yea. Mintak maaf yang singgah. Aku memang kena kejar masa sekarang ni. =)

*aku dah dapat kerja. Syukur, alhamdulillah. Bergegas aku pergi interview semalam weyh. Penat.

** ini entri teaser. nak gedik kejap. =P


Sila teka dimana.. wee~~

22 comments:

Encik H said...

1st!!

Encik H said...

alamak..satu keje pulak aku nak stalk balik tweet korang berdua..hehehe

kalau tengok bangunan tu, macam kat nismilan..bumbung minangkabau tu kan?

away check twitter jap..

Encik H said...

uik?? indonesia ke??

kay_are said...

patut r senyap je.. baru faham.. hmm.. kalau bace statement ko, orang call ko kne bayar.. aku yakin confirm2 luar semenanjung ni.. tapi katne tu yang aku tak tau.. tengok gambar pun tak dapat teka weh.

Afasz said...

ha'a minangkabau la.

Cik Nur said...

sempat lagi berebut tempat H ni tau..!

Kat mana ni atil..sabah sarawak ke..indonesia...?

tapi suasananya kaya indonesia aja sih... :)

apapun, selamat pergi dan kembali ke tanah air...

dan..selamat berkerja atil.. :)

MizzTina said...

indonesia ke?


tahniah dh dpt keje..

✿A I N A A✿ said...

macam kat indon je?? apapun, take ur time okay.. hehehehe

Emma said...

sarawak? ehh.. indonesia? ehh.. xtwla.. hohoho...

bestny dapat kja! tahniah2.. :)

Azlan Strider said...

haaa..ini mesti kat kampung kan??hahahaha

Regards,
-Strider-

boni kacak said...

boleh pulak rasa seronok hilangkan diri??hahahaa

Jna marcello said...

haniiiiiiiiiiiiiiii RINDU~!!!

Ain Norainsyah said...

tahniah ye akak dapat keje. Keje rajin-rajin tau. :)

Domu-kon said...

ni kat muzium ngri smbilan kan?

atil..maaf.. busy sngt..jarang singgah sini..n thanks for the wish, the messages..

reenapple said...

selamat bekerja.. =). Aku juga yg masih jadi pelajar. Huuu

Orkid Edyliyne said...

nanti kerja elok2 ye... hehe...
nak teka, tapi tak tahu nak teka apa... hehe ^^
bukan dalam M'sia kah???

Cikgu Ma said...

tahniah dah dapat keje ^_^

Cik Aini said...

nak teka bleh x Atil kat mn tu...hahaha
dah baca ebtry atas tu yg tahu tu kat mn tempat tu.kahkahkah

Dayana Bahar said...

hhehe kat padang laa... hehe

kiera'sakura said...

jauhnya la kampung dia. sonok skali skala dpt balik kan hihihi

Edy Fee said...

tahniah kerja bru...kerja rajin2..gaji share.hehehehehhe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah atil dh dpt keje