dewan rakyat

Monday, November 5, 2012

Family Painting

Bismillahirrahmanirrahim..

Mak dah ayah aku selamat sampai kat rumah dah.. Tapi, aku masih disini lagi dah rasa-rasa nya stay sini sampai hujung minggu ni sebab kakak ada buat kenduri sikit-sikit.. Daripada aku balik beberapa hari dan datang sini balik, jadi tinggal lah sini dalam seminggu lagi..

Hujung minggu haritu, kakak lagi sorang bawa lah aku pergi keluar bersama dengan anak-anak saudara lain.. Hajat di hati nak tengok cerita sinister tu tapi sebab bawa budak tukar plan tengok cerita lain.. Siap berjimba sakan main-main permainan dekat aeon tu.. Bukan anak sedara je semangat waja makcik-makcik nya pun sama jugak kan.. 

Tapi, dengan keazaman yang tinggi esoknya aku dan kakak aku keluar lagi sebab nak jugak tengok movie hantu.. Ingat kan nak tukar plan tak jadi citer sinister ganti dengan silent hill yang lagi advance dari sinister, tapi waktu tayang movie tu lambat dan tak sesuai.. So, sinister lah jugak jadinya..

Bagi aku movie ni ok lah.. Nak kata tak seram, tak jugak.. Tak kata tak seram pun tak jugak.. Berderau jugak darah tengok sambil jeling-jeling belakang tisu ganti bantal.. =P Kalau tengok dekat lappy aku rasa effect dia tak seram sangat.. Tengok wayang je seram lebih.. Dan tak dengar pulak orang jerit.. Ke, aku tak perasan?? Pembunuhan family yang dasyat.. Perghhh..

Movie ni macam mana?? korang tengok lah sendiri kalau berani.. Aku rasa dah ramai review cerita ni kan.. Sebab tu aku nak pergi tengok.. Mujur aku boleh tidur lena lagi tanpa fikir bukan-bukan.. Aku ni berani tengok cerita hantu tapi lepas tu yang boleh teringat-ingat kan.. 

Kalau korang pernah dengar pasal boogeymen, dalam cerita ni ada dan itulah dalang semua tu.. Takpelah aku cerita ending je.. Ending nya, semua mati.. Penulis tu mati kena kapak kepala nya.. THE END.. 

Pengajaran cerita ni jangan nak gatai-gatai pergi tinggal dekat rumah yang sah-sah ada pembunuhan ngeri dan misteri.. Lagi, kalau nak famous dan kemewahan tapi letak keluarga dalam bahaya tak guna jugak..

Berbalik pada tajuk, naskah akhir untuk pembunuhan terkakhir sebelum ada family lain yang kena adalah Family Panting bersamaan pembunuhan penulis tersebut.. Kalau tengok poster movie ni ada darah-darah itulah pembunuhan family penulis tu.. Nak sangat tulis novel pembunuhan kan.. Siap anak dia cakap lebih kurang macam ni,

"I'll make u famous again daddy." Aku rasa esoknya memang famous lah masuk surat khabar kalau dah kena bunuh macam tu..

Disebabkan shirah tulis kecik-kecik, kiter nak tulis jugak lah.. =P
Duduk rumah ni aku jadi babysitter so BW agak slow sikit..


19 comments:

Cik Nur said...

err..beraninya tgk citer seram kat wayang..!

kalau nur idok leee..!

Chic Na said...

konfem xtgk. bukan takut tp tak berani. hihihi.. mcm atil ckp, time tgk ok la, balik rumah mesti terbawak2 punya lah. tp mcm best pulak. :)

Emma said...

(=______=) suka tgk muvie seram dlu2 arh, skang ni.. kurang dh.. so, better larikn diri dr tgk citer seram.. hoho..

Liselle MonCherie said...

Horror movies are my fave!!! Lagi2 klu tgok sorang2 hehehe amat best...pastu jadi paranoid jap smapai la esok pagi...haha.BTW I tagged you to join a contest! Mwehehe harap maaf ter-tag nama tp rasa contest ni sesuai dgn Kak Hani hee :3

http://ainurramdshah.blogspot.com/2012/11/mini-giveaway-by-muirn-beatha-dan-aka.html

kiera'sakura said...

sama la kita!!!! masa tgk cite hantu kemain lagi berani ngadap depan screen pastu nak tido mula jenguk2 kat tingkap. tidur tutup muka. hahahahaha perangai sungguh :p

dwaty said...

saya masih ingat movie seram pertama yang saya tengok kat panggung... puntianak harum sundal malam... terngiang sampai kat rumah... tak leh tido...

salam jejak...

Syaifuddin Alias said...

laa..mati semua ke ?haish ..tak syiook laa

Azlan Strider said...

tapi kalau tengok jalan cerita sinister lagi cam best lagi dari silent hill..hehehe..nyesal pulak pilih silent hill dari sinister aritu..hahaha

Regards,
-Strider-

mama aryan said...

tak berani lerr akak tengok citer mcm tu..mau terbawa2 ke alam mimpi nih..ngeri..ngeri..
akak nampak comel(puji diri la pulak..ahakss) tp penakut kihkihkih..

kay_are said...

macam menarik.. aku memang suka cite2 horror macam ni.. cume memang malam tu ade percentage r nak masuk dalam mimpi.. tu yang tak bape nak best tu.. lame dah tak g pawagam sampai no idea sinister tu cite ape.. @.@

Domu-kon said...

ya Allah atill.tengok citer camtu ibarat menjerut leher sendiri..kita memg xley tgok horror movie camtu dan ada blood everwhere..esoknya cnfirm demam or penim..hehehe

apa pun.. babysitter..?kesian kat ank sdara atill.msti kena buli.. :P

mirmashi94 said...

err. sinister? silent hill? apakah itu? -.-

sah. cuti sem ni memang saya hidup dalam dunia saya sendiri. haha ;D

-meeSUPERGIRL- said...

hati hati ad yg memerhatii .. haha . cte seram omputeh takpe tgk pun sb hantu omputeh takde kat msia. haha

dhiashahida said...

mmg ngeri la kan sal ada adegan kapak mengapak ni..lau ida tgk harus mlm xpat tido...huk3

boni kacak said...

pergh..endingnya semua mati???

Kesuma Angsana said...

cm best je citer ni

QasehnyaRania said...

dah lama tak nengok citer seram gitew..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kalu akak xnengok la citer2 mcm tu mau tebawa2 sampai tido tu hakhak

Cik Aini said...

adoiiiyaii
ai mmg x tgk cita seram la Atil.takut sbb mlm xleh tido..dok tebayang2.huhu
dulu kan masa xde astro ai mmg x buka tb kalo ari khamis mlm jumaat sbb suma cita hantu kan.hahahaha skrg dah ok sbb bleh tgk astro.kahkahkah