dewan rakyat

Friday, November 30, 2012

Berlian..

Bismillahirrahmanirrahim...

Hari tu saja jenjalan dengan kakak. Orang nak belanja kita ikut saja lah dia nak kemana kan. Jalan sana-sini nampak lah kiosk Cool Blog yang si Heliza comel jadi duta tu kan. Aku mang suka semua jenis ice-blended. Tak kiralah mana pun aku beli. Dah jumpa tu belilah satu. Mulalah terbukak cerita kat kakak aku mula-mula aku beli ice-blended ni.........

Masa tu jalan-jalan dekat Mydin Mall Kuala Terenganu. Memang ke situ jelah kalau keluar kan. Memang dah tak ada tempat lain. Nampak kiosk Each A Cup kot nama dia. Aku dah tengok lah ada course mates aku yang lain ada beli. Aku pun join lah beli sekali. Mula-mula beli memang blur kan tak tahu nak pilih mana. Aku pun ikut je apa dicadangkan penjaga kedai tu..

Bila dah pergi kali kedua dan kali ni aku sorang je. Dah tahu dah nak beli yang mana. Mulalah nak tunjuk hebat kononnya dah pandai pilih dan beli. Dengan konfiden nya aku cakap kat jaga kedai tu,

"Nak yang coklat ada berlian sekali ei."
"Berlian??" orang kedai tu mula pandang pelik, kerut-kerut dahi dia.

Aku pun tunjuk lah bekas yang ada bulat-bulat hitam tu.

"Oh, itu pearl dik."

Erkkk.. Aku pun buat tak tahu, ngangguk sajalah. Mujur lah tak ada pelanggan lain kan kat situ. Kalau tak, mahu kena senyum-senyum aku. Itupun yang amik order tu dah tersengih.

Sejak kejadian tu memang aku ingat lah, itu pearl atil bukan berlian.. Kalau aku cakap mutiara terima lah jugak. Aku translate kan!!

Bila aku cerita tu kat kak aku, memang kena gelak habis lah.. Ceittt!!

google

p/s:: tima kacih untuk semua yang ucap tahniah tu ei.. ^_^

29 comments:

Cik Nur said...

hehehe..oklah tu berlian... sebab dia merelik2..kan..hihihi..

sedapkan menda pearl ni.. nur kalau beli cool blog suka coklat..xnak campur ape2..sbb rasa ori coklat tu yg sedap..!

pernah order coklat campur susu dan ape tah..xsedapp..huhuhu

Ain Norainsyah said...

Berlian? hehe. comel!

Best la ice blended ni.. :)

shar90 said...

alamak... hahaaa
kemain dia mkn berlian... ops... hehee... gurau je :P

Chic Na said...

kalau berlian konfem mahal cool blog tu. huhuhu.. yg coklat paling best kan.

tq utk nite wish. terharu sgt. ;)

Jna marcello said...

perhh dpt belaian mcm tu bnykkk na org pertama beratur nk beli hahahahaha ;DD

hainom OKje said...

Anak okje sangat suka each a cup ni...okje tumpang sekaki je!

hnahdy said...

owh itu berlian ingat kan pearl.hehe adoi la.. pearl tu mutiara kan.. cuba p skali kat col blog tu. mintak perisa coklat tambah mutiara.hehe

Iffah Afeefah said...

mmg xske pearl

xpe learn from mistke rite

cweet pinky said...

wakakaka ! CP pown pernah jadik blur mase 1st time beli ,

"cik, nak sekali dgn pearl ke?"

dlm hati
"pearl, mutiara ? boleh makan kerr ?"

di mulut,
"tak keras ker ?"

hahaha, gile betul , g ngn membe memg kena gelak la .. haiya ...

Si Matatajam said...

Ha ha berlian pun berlian la..merelit gak tu..

akuamir said...

haha,, tak suke pearl lah kurang sedapp

Dayana Bahar said...

berlian.. hehe

ELeEa said...

Hehe...suka gak 'berlian' ni..kalau order cool blog sure nak extra berlian...
Hehe..

Si DauN CeRi said...

heyyyy cool blog is one of my favourite drinks!!

sedappppp sgttt rindu nak minum bnda tu dh lm x balik kann


btw, konvo ke? tahniah tawww

haz said...

berlian~~ hihihihi. comel je..

haz pn tiap kali bli wajib ade berlian skali. xD

tirahzairi said...

xsuka sgt BERLIAN nie..hihi

mama aryan said...

Mahal tu nak makan berlian..hehe

mama aryan said...

Mahal tu nak makan berlian..hehe

TiranaAduka said...

salam
Jom makan berlian..huhuhu

boni kacak said...

hahahahahaha.. konfiden jue kan..nasib baik awak tak cakap taik lalat kan..hehehehehe

Emma said...

berlian? muahahaha... kwn sy suka sangat minum bnd ni.. sedap tapi mahal laa... baek beli air yg seringgit tu je... hehhe... kalo kawan sy beli, mst dia beli Coklat berlian.. heheh

kiera'sakura said...

kihkihkih ok gelak tue :p sama je ngn akak klu tatau menda satu2 tue mesti main tibai je nk buh nama pe hihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cool blog..xsuka pearl tu hehe

Dezee said...

Hahaha..kalau berian harga dia bukan rm3 lebih..

reenapple said...

aku panggil bubble.. ehehe

-meeSUPERGIRL- said...

hahahahahha ! tu okay lagi berlian . mee rituh cakap "taknak bulat2" . malu -_-

Domu-kon said...

nak berlian satu gak.. nak berlian banyak2..hehehe... ni..atil still makan kool blog ke tak..? ke malu..?hehehe

Mimie said...

sy tak reti mkn nih...kompom buang

kay_are said...

berlian?? (gelak sambil tutup mulut) tu name die black pearl kan.. tak ngaku member sekampung dah pasni weh.. lol!!