dewan rakyat

Thursday, October 11, 2012

untuk tiga hari..

Bismillahirrahmanirrahim..

Mula-mula sekali aku pelik kenapa komen  cik bolat tak timbul pun.. Tapi bila tengok emel ada.. Adakah aku dah ter'block' orang atau sesuatu yang terjadi tanpa aku sengaja lagi?? Lepas tu, kepada kiera dan kay_are yang mintak gambar sisi depan tak dapat ditunaikan.. Amboih, nak gambar lain pulak kan.. Lagipun itulah gambar yang aku dan kawan tu nampak natural.. Mana boleh nanti dia nampak lelebih dalam blog aku.. =P Aku dah delete pun gambar tu.. Sebab tu lah gambar berkuat-kuasa sementara saja.. Menjawab pertanyaan reenapple, betul lah tu nama dia.. Kawan sekolah ko kan.. Aku tahu.. =)

Berbalik pada tajuk, entry ni bukanlah entry nak review movie yang mebawa tajuk sama pun tapi nak cakap selama tiga hari berturut-turut aku berulang-alik pergi UKM bangi teman kawan aku si bawang ungu.. Mujurlah aku stay rumah kakak aku di Shah Alam untuk beberapa hari.. Tapi aku rasa nak dekat seminggu pun aku bermalam situ termasuklah mak dan ayah aku..

Hari Selasa, bawang ungu sampai naik bas dari Taiping petang.. Padahal appointment dia petang jugak.. Bergegas pergi UKM naik komuter tapi still lambat sampai lagi-lagi kami bukan biasa dengan tempat tu.. Bukan student situ kan.. Tambah dengan sesat dalam kampus, last2 sekali kami jumpa bangunan jelah lepas tu balik.. Mujur kakak aku ada kelas petang tu kat situ jugak.. So, balik dengan dia jugak..

Hari Rabu, set appointment lain tapi bawang ungu ni tak call dulu sebelum datang.. Just bagi emel.. Jadikan cerita lecturer tu dah keluar dari kampus pun.. Cuma kali ni kami dah jumpa bilik dia dan mak dan ayah aku hantar sebab mak aku nak cari suatu tempat kat bangi..

Hari Khamis, set another appointment tapi kali ni kami hantar jelah bawang ungu ke UKM.. Aku tak tunggu dia dah sebab nak balik Perak.. Itupun sebab mak aku kesian kat bawang ungu nak bimbit beg baju dia, sebab tu kami tolong hantarkan.. Kalau tak nak tunggu je tapi sebabkan dia ada dua interview dengan dua lecturers.. Sampai situ sahaja lah kami boleh tolong.. hee~~

Nak diikutkan aku saja nak berjimba dengan bawang ungu sambil aku tolong teman dia dan dia teman aku.. Tapi, dah jadi macam tu tak jadilah kami pergi jenjalan mana-mana dan dia teman aku untuk sesautu.. Walaupun macam tu, disebabkan memang aim aku nak bawa dia pergi GM Klang yang dah jadi macam mall tu, aku ajaklah jugak mak dan ayah aku bawak masa petang Rabu, rushing dari Bangi sebab GM Klang tu katanya tutup pukul 7..

Korang tau tak GM Klang?? memang makin besar nampaknya.. Dah bertingkat-tingkat.. Ibaratkan macam kedai-kedai kat Jalan TAR tu tapi dalam versi mall dan sejuk.. Murah dan banyak kedai sampai boleh lenguh kaki.. Dah ada car park tingkat atas tapi  naik atas selekoh nya amat tajam dan menggerunkan.. Rasa macam dalam cerita Initial D pulak.. =P

Kami pusing-pusing satu GM tu lama jugak sebab mak aku cari barang.. Itupun tak masuk semua kedai.. Last-last sekali tak ada beli apa-apa pun melainkan manik paket kecil.. Ayah aku yang dah bosan tunggu dalam kereta naik atas.. Terserempak kami kat tingkat satu.. Memang masa tu nak turun pun.. Ayah aku cakap,

"Tak ada apa-apa pun tempat ni.. Semua barang perempuan je."
"Dahtu shopping nya perempuan yah."

Google
 Silalah pergi situ yang oleh buat rambag mata dan mengalirkan duit begitu saja..

34 comments:

Encik H said...

grrr...ingatkan citer pasal movie afdlin shauki..hahaha..

btw, teringin nak tengok movie tu..

Encik H said...

eh..first? hahaha..yes!! yes!!

CekbOlat-bOlat said...

padat betul 3 hari . kehkeh . eh asal takde ? bomoh ke hape ? kahkah . anyway tempat perempuan lelaki mesti leceh nak pegi .

Chic Na said...

suka bebenor H dapat first.

itula ingatkan review filem tadi. GM klang tak pernah masuk tp pernah nampak otw nak ke aeon bkt tinggi. plaza GM pernah la. tp plaza GM tak sebesar GM klang.

mama aryan said...

GM Klang ni dekat je ngan umah akak tp pernah pegi sekali je,tu pun sebelum mall besar tu siap..

kay_are said...

sebok je makcik kiera tu nak mintak gak.. =P aku paling interested pasal GM klang.. kat mane? nape sepanjang aku keje area klang ni aku tak pernah dangar sape2 cite pasal tu pun? nampak cantik je tempat tu..

Nor Idayu Abd Rahman said...

GM Klang yg baru byk kdai dh buka x?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhh GM Klang tu nampak besor bangunannya.. ni puas arr nie klu nak shopping

shar90 said...

fuyooo... bestnye jalan2... hee xD

boni kacak said...

cantik juga mall ni ye..hehehe

Cendol said...

err ingtkn hapee..emm emmm shopping sakan yea.

atil ape kabar?lama tak singgah belog kamu.

Kesuma Angsana said...

nampak cam best but KA x pernah pegi pwon lg

Ibu Lala said...

salam kenal...

Detective Fiqa said...

laahhh ingt Gm tu apa. hahaha :D

Cik Aini said...

huhuhu xpenah smp lagik..
tp nmpk mcm tmp dia menarik la plak :)

agak2 kalo g sana shoping2 kan,pastu blk mkn megi je lah kan..

haz said...

best x? x pernh g gm klang tu lg.. >.<

trah zain said...

eh... ingatkan nak review movie..hehe

Emma said...

jauh sgt tempat nk mngalirkan duit tu.. =_= myb next time.. hohoh

Syaifuddin Alias said...

amboi ..hahha..tak sempat lagi laa.huuu

Hanamiko Sakura said...

GM klang?? selama saya dok klang ni tak pernah dengar pun.. hahaha! dasar katak bawah tempurung.. dush dush!!

Hanamiko Sakura said...

btw, wahh!! blog dah baru XD

Jna marcello said...

laa egt nk cita pasal movie adlin heeeee..belum sampai lg kat sne ;))

Si Matatajam said...

Teringat plak memori berulang-alik naik komuter ke ukm tu..

Cik Nur said...

umah mkcik nur dekat dengan GM ni..mmg best...tapi ade jugak bahagian lelaki, mgkin ayah atil xperasan kot, sbb GM tu kan besar..hihihih.. :)

psstt..ingtkan review filem tadi..tajuk dah mcm filem..!hihihi

Syaifuddin Alias said...

saya last ke ni ? haha

Domu-kon said...

atil..bila awak balik..? jom la dating ngan kita kat sunway pyramid..hehehe..

xpernah p GM klang..tapi siblings kita selalu p..tak suka la tmpt rmai org..ase nak sekeh je org..hehehe

btw..wat pe je kat UKM? Sambg master ke..?hehehe

Izzah Azizah said...

singgah disini,

ramai kawan saye kata GM takde pape. boring. tapi sye tak pernah pergi lagi. ehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

owh shopping sakan yer hiks :)

kiera'sakura said...

arghhhh aku meluat dengan Kay-are suka sibok :p GM tue mcm cantik je banggunan dia. mcm kapal kan

Iffah Afeefah said...

sme cm en H

ingatkan cite untuk 3 hari kah2

tertipu cheq

inche hlovate said...

terisi betul masa..cuti2 sya duduk umh je.. GM tu ntah bila boleh smpai gak nye huhu

Azlan Strider said...

wahh..dari gaya cerita GM mall nie bahaya untuk kaum lelaki yang bawak wanita..hahahahah

Regards,
-Strider-

hainom OKje said...

wah... satu tempat lagi utk cuci mata ni

Inspektor Azim said...


tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek :)


Tak Mungkin Benar