dewan rakyat

Friday, September 28, 2012

Sebab apa..

Bismillahirrahmanirrahim..

Hari itu aku tanya kenapa tajuk aku ooi kan.. Sebenarnya ooi tu kawan chinese aku masa praktikal.. Ada dalam gambar kat penghujung entry.. Alang-alang aku buat entry pasal tu, aku gunalah nama dia sebagai tajuk..

Teringat masa praktikal dulu.. Kami masak sama-sama.. Lepas tu pintu belakang area dapur tu mesti bukak nak bagi asap keluar.. Kami tinggal area kuaters, so ramai lah anak-anak kakitangan kat situ main kalau petang-petang..

Suatu petang, budak-budak ni main area rumah kami.. Masa tu mula-mula praktikal.. So, budak-budak bukan tahu pun nama kami kan.. Main tibai je panggil,

"Oiiiiiiii.. Oiiii.."

Lepas tu, si ooi tu pun cakaplah,

"Mereka tahu nama saya ka??"

Aku tengok kawan aku sambil tersengih-sengih.. Lepas tu naik atas rumah terus gelak.. (rumah tu rumah papan).. (^.^)

*sebutan ooi tu macam ui sebenarnya.. taklah oi..

Kami masak steamboat sama-sama.. =)

30 comments:

Detective Fiqa said...

ohh gitu rupanyer hahaha :D

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

sdapnye..hihi..ada jgk nama cina ui kn..hihi

mama aryan said...

hehe..kelakar jek,ooi tu,ingat bebudak tu tau nama dia..hihi

boni kacak said...

hahahahaha..kenapa nama dia mcam tu?hehehehe

Sue PeLik said...

macam sedap jer!!! huhuuhu

elyna mirsada said...

beznye steamboat..teringin plk..hehe

Chic Na said...

ooo mcm tu. hikhik.. kelakar jugak citer dia. ;)

Hanamiko Sakura said...

hahaha..kelakar juga rasanya.. hehe..

dah lama tak makan steam boat..huwuu.

Ejam Ejam said...

oi.

~Cik Sweety~ said...

ooo begitu ceritanya..hehe..

Thanks atas kiriman itu yea..ape la agknye kan..tak saboo la pula..hehe

Everything's Everythings said...

hahahaha kelakar betul xD
kesian kt ooi tu lol
selalu kalau org ckp oi kita mesti balas balik apa oi2 igt aku takde nama ke?

Zul De Alexis said...

akhirnya baru taw..oitt..hahaha

amboii mkanan sedap kemain tu..hehe

Sayidah Nafisah Ruslan said...

hahahahahaha.. comel giler..
"dia tau nama saya ke?"

:D

Iffah Afeefah said...

hahaha lawak lawak

memang kelakar okey

reenapple said...

gmbr steambot kau buat aku lapar.. hahahaha

Cendol said...

haha teringat sama kawanku,chienese jgk namanye mmg ooi.dan aq panggilnye ooi.

-meeSUPERGIRL- said...

haha .. kalau nme dy oi oi semua org slalu pggil dy maaa ... kih3

Cik Aini said...

hahaha
kebetulan nm dia Ooi la plak no..hehehe

faiq said...

stimbot kuah tomyam..pehh

kiera'sakura said...

mesti bebudak tue tercengang cengang hihihi

Irna ahmad said...

Oh macam tu eh?

-meeSUPERGIRL- said...

mee singgah ..

shar90 said...

kire ade kene mgene jgk lew tjuk ritu xD

Cik Nur said...

adeh...tergelak nur baca, dapat bygkan muka ooi tercegang bila org lain pun tahu nama dia..hihihihi

Cik Nur said...

eh..kat tepeng ade institut oii tau.hihih

BicaraSamaAwan said...

jujur lepas tgk makanan, lapar! ahahahah

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

moon pon ada kawan nama ooi jugak..

ooi soo chin... tapi xsuka panggil ooi... lagi suka panggil ah chin... panggil ooi nampak cam kasar hahahaha

TiranaAduka said...

saape :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

owh mcm tu rupanya hehehe

nk tanya ni buat steamboat tu kuah dia buat cam maner hehehehe

kay_are said...

kire salah faham r ni.. name pun unik sangat tu leh jadi camtu kot.. huu