dewan rakyat

Monday, September 3, 2012

Merayau

Bismillahirrahmanirrahim..

Terasa aku jarang update untuk bulan lepas.. Bulan ni?? Tak sure lah kan.. Untuk beberapa hari lepas start dari hari khamis sampailah hari ahad aritu aku dengan family aku beraya sakan lah kononnya.. Kira beraya lagi ke waktu ni?? Atau lebih tepat ziarah-menziarahi.. Disebabkan sudah beberapa raya aku asyik duduk rumah jadi bibik terhormat memang aku tak dapat berjalan ke rumah orang sangat.. Seminggu raya hari tu pun adalah beberapa buah rumah aku pergi itupun rumah mak saudara aku yang tak berapa jauh tuh.. Hari lain duduk rumah tolong mak aku.. Lepas tu, puasa enam.. So, lagi tak berjalan lah aku..

Tapi, setelah mak dan ayah telah disytiharkan raya, mak aku buat plan nak melawat sanak-saudara dia kat selangor nun.. Mulalah, perjalanan aku berhari-hari start hari khamis, hari sebelum merdeka ke selayang dan gombak sebelum beraya sakan pada esoknya di kajang with whole family except abang.. dan semua rumah masak sedap-sedap menunggu kedatangan kami.. dan semuanya kami sapu sampai licin.. burpppp.. Alhamdulillah..

Hari Sabtu pulak memulakan perjalanan ke Hulu Perak melawat tok saudara aku yang terakhir bersama mak, ayah, pak saudara dan mak saudara (aku je yang muda).. Itu je pun tok aku yang ada.. Pergi ke sepadan Siam semata-mata nak beli mempelam dan baras pulut susu.. Dan balik hari ahad petang.. Dan dengan rasminya sah-sah aku tak pergi rumah kawan aku yang buat kenduri tuh.. Sob100x..

Tengok gambar kawan-kawan sekolah aku beramai-ramai tuh buat aku jeles betul.. Rasa nak hempas laptop tapi tak sampai hati.. Ayat bagi gempak lah sangat kan.. Lalalalala~~

Dan lebih sedih aku kempunan makan laksa kuale.. Uwaaaaaaa.....

12 comments:

Detective Fiqa said...

kita same kak >.<
okay kite senasibb~~~ hahaha sedihh~~

Azlan Strider said...

wahh..raya sungguh..hehe...tapi memang ramai orang amik kesempatan time cuti aritu untuk buat rumah terbuka...hehehe

Regards,
-Strider-

Teenager Housemaid said...

atill! :)
selamat hari raya..:D


mai sini awat tak habaq? :D

Chic Na said...

beraya sakan ni atil. trip jauh2 semua. hehe.. best la dapat ziarah sedara mara semua. cikna langsung tak sempat. huhu..

Cik Nur said...

sakanya atil beraya.. :)
xdapat jumpa kan..huhuhu..

nak sob2 seratus kali jugaklah...

Cik Aini said...

Alolo...
siannya x dpt mkn laksa kuala..
meh la jln2 umah ai,nti ai bw Atil g mkn..mkn la smp puas..hehe

mama aryan said...

akak tak sempat nak beraya sakan pun tahun nih..sedih sob3

Cho Zila said...

sakan gak beraya... jauh perjalanan luas pengalaman....

kay_are said...

sakan juga beraye ye.. utara selatan sume ko sapu.. hmm.. tak dapat g kenduri? kalau dah tau next time blaja bawak kete, amek lesen pastu drive sendiri.. =P

Domu-kon said...

sila hempas laptop anda sekarang..hehehe..

ala ok la tu..dah jalan2..dah ke selangor..hehehe..if atil text kita..maybe kita boleh lawat atil kat kajang..gombak ke..dlu kita duk area gombak..

boni kacak said...

kita senasib..hehehe :P

Shahril Nasir said...

ok ape dpt meryau2,,hehe...jalan2 cari mkn...