dewan rakyat

Monday, September 10, 2012

Debaran orang lain..

Bismillahirrahmanirrahim..

Esok debaran untuk my niece, ayong.. Dia UPSR esok.. Tapi katanya tak sabar nak exam sebab dah tak larat nak study.. Lepas UPSR ada exam sekolah agama katanya.. Kami (aku, mak dan ayah) konon-konon menjadi supporter tunggu kat rumah kakak ni untuk dia exam.. Mentang-mentang cucu sulung kan.. Aku?? Happy sebab phone rumah kak aku ni free.. So, mengambil kesempatan menelefon kawan-kawan aku.. Ahaks!!

Bila cakap pasal UPSR, aku tak berapa nak ingat aku study ke tidak.. Buat latihan iyalah.. Tapi baca buku tak ada kot.. Entahlah.. Rasa macam sekolah rendah berlalu macam tu je.. happening dan penuh dengan gelak tawa plus suka-duka.. Study?? Tak ingat.. Sampaikan masa nak exam pun tak baca buku.. Maksud aku exam biasa-biasa tuh..

Bising satu kelas bukan main.. Macam tak ada periksa.. Bila cikgu tanya baca buku.. Semua tak tahu nak baca apa.. Cuma ada kawan aku sorang tu bukak buku English kot.. Cikgu puji dia.. Aku pergi bawa buku cerita.. ;P

Esoknya, paper lain tapi aku bawa buku English sebab tengok kawan bawa semalam kan.. Lepas tu cikgu cakap,

"Kamu ni hari ni kertas lain, buat apa English lagi."

Dalam hati, bawa buku salah, tak bawa pun salah.. Apa daaa..

To my lovely niece ayong, all the best k.. Lepas ni boleh dah makan macam-macam.. Sian dia berpantang setahun tak makan benda merepek.. Hahaha..

Qisya dalam jubah hitam.. Kalau gambar lain macam laki..
Sorry gambar sipi je sebab gambar maksu taknak masuk.. (^.^)

23 comments:

Ejam Ejam said...

sebab gambar maksu taknak masuk.. chait! ehehe

Cik Nur said...

yup..! nur juga terasa debarnya, sebab adik nur esok pun upsr juga.. :)

amboii..kemain tepon free ye...!

Detective Fiqa said...

hahaha teringt lahh masa darjah 6. tak belaja kott UPSR ni hahaha ==" ish ish ish btw goodluck to her ^^ i know she can do it ^^

Cik Aini said...

haha
selalunya mcm tu lah kan
org lain yg nk exam,org lain yg ketar lebih..yg nak exam tu plak relax je pun.hahahaha

Yana Libra said...

hehe...sy masa upsr xblaja kot dulu..memain ke..last2 kena marah teruk ngan ayah~

Chic Na said...

dah besar dah anak buah atil. mesti la neves, 1st exam besar kan.

Azlan Strider said...

cakap dia good luck and keep calm jer time jawab walaupun soalan tu nmpak susah..hehe..bila kita tenang kita dapat berpikir dengan baik..hehehe

Regards,
-Strider-

mirmashi94 said...

less than sebulan dr skrg, final sem. huhu. alangkah indahnya andai final sem itu upsr. ehh? haha ;D

reenapple said...

good luck jugak la. Haha.=)

Edy Fee said...

edik edy pon upsr.ehehhehe all the best ucap kat dia

Cho Zila said...

orang lain berdebar yerk...
biasalahtu...
kita kecik dulu mana reti studynyer..

kay_are said...

senang je upsr tu <-- riak =P gud luck kat anak sedare tu ye.. =)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa gd luck laa utk qisya :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ehhh silap... qisya tu bukan ayong..wakakaka.. moon salah baca ehhh

Cendol said...

hahaha tulahhh sape suruhh .main je..haha kite pn same.mase upsr bkn study sgt. :p

Mishter Izwän said...

good luck kat you niece

Domu-kon said...

laa.. maksu pakai la topeng kat muka maksu tu..hehehe

adik kita pun UPSR jugak..tadi kol..katanya beliau..xsempt jawab la..

duniafana said...

UPSRians!Ganbatte!

~Cik Sweety~ said...

kami ne pun berdebar jugak upsr ne..mcm ktorang pula yg exam kan..hehehhe

Domu-kon said...

berdebar ye nak jwb UPSR.. hehehe

Dezee said...

Berpantang setahun on makanan tu sebab apa ea? XS

Outbound di malang said...

salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Edy Fee said...

dtg komen lg