dewan rakyat

Thursday, August 2, 2012

setiap jumaat..

Bismillahirrahmanirrahim..

Kalau yang lama dah kawan dengan aku mesti tahu kewujudan entry INI.. Yang mana aku cerita betapa aku suka giler series tuh.. Sampai bertingkat-tingkat perenggan entry.. Dan ada yang kata aku mengarang karangan SPM..  :'(

Kalau aku suka sesuatu aku suka betul-betul kalau tak suka belum tentu aku tak suka betul-betul.. ekekeke.. sebab kita tak boleh tak suka sesuatu melebih-lebih kan..

Siapa yang tak tahu benda apa yang aku cakap, mengarut ni ialah.. series Harry Potter lah.. Sekarang ni tiap-tiap hari Jumaat pukul 10 malam tv2 ada tayang movie ni.. Suatu kemajuan apabila tv2 tayang movie baru (dikira baru) yang selalunya asyik tayang Harry Potter and the Sorcere's Stone, takpun Harry Potter and the Chamber of Secret sampai aku boleh hafal dialog dia.. Serius aku tak tipu.. Plot dia pun dah hafal kot..

Tapi sekarang masuk minggu ni tv2 siarkan series Harry Potter and the Order of Phoneix.. Wahhhh, kemajuan nampak.. Aku rasa tak ada tv lagi tayang kot.. Agak-agak sampai series mana dia tayang..

Dan aku of course aku ada depan tv tengok kalau lah terawih abis pukul 10.. Tapi aku agak kalau hari Jumaat ada tazkirah kot.. So, lambat lah aku tengok.. Ada aku kisah.. Asalkan aku tengok walaupun aku rasa setiap kali cuti aku mesti ulang movie tu dari first sampai last.. Ok, yang last aku tak ada lagi tapi aku tengok dah kat wayang aritu.. Ahaks!!

Sekurang-kurangnya boleh lah aku berangan konon-konon ada magic kan walaupun mengarut.. Waktu sekarang sangat penting untuk aku berangan melupakan masalah sekeliling..

Magik-magik jugak ibadah di bulan Ramadhan jangan lupa.. (^.^)

*Bila aku cakap pasal mimpi jadi betul.. masing-masing nak aku mimpi baik-baik yea.. yang tak baik jer selalu jadi.. yang baik tak ada pun..wakaka..

17 comments:

محمد شهريل القنيطري said...

amboi dari jalan cerita,nmpak sngt peminat tegar harry potter :)

~Sweet Honesty~ said...

tak tgk sgt la heri poter tuh..hehe

Chic Na said...

tengok jugak tp takdela minat sgt. :)

inche hlovate said...

sama la kita..tiap2 jumaat dok depn tv 2 tgok harry potter smpai 1 sengah pagi haha

mama aryan said...

akak suka gak tgk harry potter tu,tp citer yg last tu tak tgk lagi,nak tuggu tgk skang ni,dah x mampu asyik ngantuk awal je..anak tido akan pun tido sama..hehe

Sayidah Nafisah Ruslan said...

saya paling suka harry potter pertama sebab mase tu diorang comel sangat :)

Domu-kon said...

entah nape..saya ngan harry potter ibarat gula dan garam..tak serasi..hehehe..ap pun..bukan semngt dia..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ouh..xmnat harry potter:p

reenapple said...

hey kamu... kita punya minta sama la.. Harry Potter.. aku pun gila dengan Harry Potter.. ekekek. =D

mselim3 said...

alamak...harry porter...tgk jugak tapi biasa2 aje...x lah hafal heheh..maklum aje lah cerita magis nie...boleh lah layan.

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wah peminat harry potter dia..hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mmg peminat tegar nie.. :)

moon sndiri pon..kalo mimpi.. mesti akan jadi betol2..

tapi bila mimpi dating ngan nabil raja lawak..(dah 4x mimpi)

xde plak jdai btol2.. hehehehhehehehehehehe

Cik Nur said...

kita serupa..mmg minat gila haary potter, sebab muka haary potter tu iras2 ex-boiperen nur,...wakakakaka..!

cubalah mimpi baik, mana tahu kot jadi nyata.kikikiki

shiQin Az said...

peminat harry potter upenye..
kita pon minat jgk..ouh tv 2 da ade erk? kite duk hostel, xleh tgk..

anyway, kita da follow :D

Cik Aini said...

dulu minat giler siap beli novel tp bila makin tua ni rs dah krg ckit minat dia x mcm dulu.hehehe

Mr.Clive said...

ahhh....nostalgiaaa!!ekekekek :P

hiiii cik hani!!! :D

kay_are said...

best ke harry potter? aku pun tak tau sebab aku just tengok 2 movie last je.. tu pun sebab teman kawan so memang aku tak faham ape2 pun pasal harry potter @.@