dewan rakyat

Monday, July 9, 2012

Enam puteri..

Bismillahirrahmanirrahim..

Hidup aku dikelilingi banyak puteri daripada putera.. Adik-beradik pun ramai puteri.. Sampaikan anak saudara pun semuanya puteri setakat ini.. Dan sebab itulah tajuk entri ini enam puteri..

Tak adalah ramai mana kan anak saudara aku.. Tapi itulah yang buat best bila diaorang balik rumah takpun bila aku pergi rumah kakak, abang aku..

Yang paling tua umur 12 tahun.. Dah macam adik aku pulak rasa nya.. Dia dengan adik nya selang setahun.. Agak-agaklah dorang ni jadi perunding imej aku lah konon..

"Maksu kalau pakai ni lagi cantik."


"Tak cantik lah tudung ni maksu."


"Apa fesyen maksu pakai ni?"

Kadang-kadang geram pun ada komen jer tahu.. Kalau aku rasa nak puaskan hati aku, tanya adik dorang yang lain yang lagi kecik.. Sah-sah akan cakap,

"Maksu cantik lah."

Baru puas hati den.. Wahahaha..

Hari tu aku balik rumah kak dulu kan dekat shah alam.. Aku kan dah jarang balik.. Jarang dapat jumpa dorang.. Tak sangka ada jugak yang rindu.. Anak kak aku paling kecik umur 4 tahun.. Aku balik dia panjat-panjat aku.. Dok kacau-kacau aku.. Sebab dia comel aku layan jugak lah.. Rupa-rupa nya dia cakap kat ibu dia,

"Sebenarnya, Qisya rindu maksu lah ibu."

Terharu betul aku.. =')

Disebabkan kalau dorang ni balik slim river ni tak ada ramai budak sangat dekat rumah ni.. So, dorang macam kekurangan orang nak main.. Siapa jadi mangsa?? Aku jugak.. Besar-besar ni pun join dorang main masak-masak bagai.. Main jual-beli.. Main kad-kad.. Main makan kat restoren.. Rasa macam kanak-kanak sungguh..

Kalau hari raya, aku jugak dipaksa main bunga api sekali ketika aku syok-syok nak tengok tv.. Ceitt!!


"Nana, peganglah Qisya kuat-kuat.. Takut lah."

Nak sangat tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah.. Kata berani.. Tapi tengok movie sambil tutup muka.. Ish2..


16 comments:

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..cmel je ttup muka tgk cite hntu:) seronok kn smua pmpuan..kita ank buah smua laki..bila la nk pmpuan..tp adik bradik dila rmai pmpuan..hihi

Cik Aini said...

hehehe
nk tgk tp takut =p
best kan kalo skali skala blk ramai2..mesti riuh sekampung.hehehe

kay_are said...

aku baru ade anak buah sorang rilek je.. yang kecik tu die saje amek ati je tu.. kecik lagi, die pun taktau "cantik" tu ape =P

Cik Nur said...

seronokkan ada anak sedara..nur xde lagi.huhu

Deq's Qienz said...

kite pon ramai ank buah 5org tp byk putera..hihiii

~Sweet Honesty~ said...

mcm tula kalo jdi mak su kan..harus melayan jadi kanak2 riang pula..hihi

Edy Fee said...

budak2 tak pandai tipu..hehe baik tanya diorang

reenapple said...

oh oh.. aku tak de anak saudara lagi.. wuuu...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hha btol... Tanya je budak lg kecik... Dorang kan jujur...xpandai ckp bohong... Maka, dah tentu laaa kita ni dikatakan cantekkkk...keh keh....

MizzTina said...

smla mcm anak buah akak, klu dh lama xjmpa diorg, mula la ckp rindu uda dia ni..haha

Elysa Sofia said...

takpe,diorang ajak main tu boleh hilangkn stress kite kan..main dgn diorang, lgpun kesian dan terharu jugaklah bile budak kecik ckp die rindu ibu cmtu =')

ஜ miss klanika ஜ said...

kalo ckp maksu tak cumei , mesti dicubitnye bebudak tu kn. hehe

Si DauN CeRi said...

hehe teringat kat membe sy ada sorg tu, tengok wayang cite hantu pusing belakang pastu suruh org sebelah bacakan subtittle. hahahaha

cendol said...

hahaha comell je tutup muka..
pndai ye anak2 buah kamu tu jadi pengkritik fesyen..sabO je la

Yana Libra said...

haha..kelakar gaya tengok citer tu~ :P

Mr.Clive said...

hahahah comel gilaa nak tgk citer seram...ekekekeke