dewan rakyat

Monday, June 25, 2012

VIVA

Bismillahirrahmanirrahim..

Tengok tajuk, agak-agaklah aku nak cakap pasal apa??
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Iya, aku bukan nak cakap pasal kereta VIVA.. Kereta pun tak ada dan kereta yang aku angan-angan kan pun bukan VIVA.. cukuplah kakak aku dah ada kan..

Sebenarnya semalam aku baru habis presentation.. Last presentation for my final year project.. Dan dia dipanggil viva presentation.. Aku pun tak tahu apa maksud viva tu yang orang sibuk-sibuk cakap.. So, aku pun search di carian hangat masa kini.. GOOGLE and of course wikipedia aku check dulu..

'In Hong KongIreland and the United Kingdom, the thesis defense is called a viva voce (Latin for "by live voice") examination (viva for short)' (copy bulat-bulat dari wiki)

Kiranya viva ni untuk defense thesis kita lah kan.. Tapi aku tak tahulah aku berjaya ke tidak defense semalam.. Wakaka..

Kena hentam perkara biasa kalau dalam presentation tapi mempertikaikan hasil kerja kita memang pahit diterima.. memang rasa macam nak kena hukuman berat pun ada.. Tengok kawan-kawan kena bantai teruk, tak reti nak jawab soalan membuatkan aku gemuruh sangat-sangat dalam bilik yang berair-cond,,

Makin lama makin ramai pulak lecturers datang.. Aku wonder napa makin petang makin rajin pulak lecturers datang.. Aku antara orang last present.. Fuhhhh!!! Dan paling takut bila lecturer yang paling ditakuti ada sekali yang supposedly tak ada pun masa kami present.. 

Tapi, mungkin nasib aku baik.. Disebabkan lecturers dah penat kami yang tinggal 6 orang split kepada 2 group dan aku terselamat daripada lecturer berbahaya itu.. Fuhhh!!!

Dan lagi aku dapat jawab semuanya dengan baik walaupun ada jer aku menipu (jangan tiru macam saya) untuk melepaskan diri.. Walaupun apapun terjadi semua dah abis.. Dan kami semua unofficially graduated.. (^.^)

Terakhir of course alhamdulillah aku lepas segalanya cuma tinggal nak jilid thesis and I can go home.. Rindu my lovely hometown!!

*entri luahan hati ke pe ni??    
**nanti aku BW.. sebab rumah ni nak potong wifi so agak susah nak online.. jangan rindukan saya!!

21 comments:

Asyiqin Haulisah said...

tak pernah kena lg. bakal kena lah ni. takut pulak.

Deq's Qienz said...

hehee..nasebadan lerrr..sabo yer..!!hehee

Hanamiko Sakura said...

fuhh! (lap peluh meleleh di dahi..) nasib baik lecturer garang tu tak ada.. hohoho XD

shar90 said...

vivalibetadores... hehee
saye pon jenis gemuruh + gelabah... xde ubat lg stakat ni... hee xD

aulia said...

haippp..ni misz domu tau...hehehe

semalam singgah kat sini tapi tenet cm tak berapa betul..hehehehe

Perghh.. dah ada makan2.. ok la tu..dapat lak haidah valuable.. wah.. dah tua dah yer cik atil nie..hehehe
--> komen untuk previous entry..

Komen untuk nie.. wah ada viva erk.. misz domu alhamdulilah tak perlu.. kalau ada.. ase nak kahiwn jer.. Moga nanti grad sama2..aminnn

محمد شهريل القنيطري said...

wahhhh..bgozlah moga teroz sukses yer!!!patut lah lama x jengok blog dalca..hehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

nsib dpt lecturer ok..hihi..dh nk hbs dh? bestnya:)

kay_are said...

bahase sebutan nye vaiva kan? memang takut r time2 tu kan.. kadang2 lecturer nye soalan bukan leh predict.. pelik2 tanye.. tapi bile dah lepas.. memang best r!

~Sweet Honesty~ said...

hehe..tahniah yea hani..xde mkn2 ke minum2 ke...(^_^)

Edy Fee said...

berserah ja...dah buat yg terbaik.hahah
pensyrah berminat la tu

Mr.Clive said...

hahahah
bila bercakap tentang viva ni...adoi....sejuk rasa badan ni tetiba...ekekekek :P

tapi syukur,masa viva dulu,panel semua sempoi...jadi xdalaaa kantoi...wakakakak XD

Mr.Clive said...

baru perasan, aku paling kuat melompat kat dalam blog ni...jauh meninggalkan yang lain dengan angka 100!!!hahahahah XD

elyna mirsada said...

singgah cni

Mishter Izwän said...

yeah kite same baru hbis presentation
kene hentam tuh mmg perkara biasa. so angguk geleng2 je la . kalau boleh jawab2 la . kalau tak boleh diam je .

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

fuhhhh terus teringat masa zaman belajar...

berpeluh2 dalam bilik yg sejuk tu...time nak wat presentation...

Yana Libra said...

congrates dah lepas semua~~~ :)

Azlan Strider said...

wahh...cuti panjang laa pasni..hehehe..presentation nie sebenarnya nmpak cam biasa jer time blajar but one day bile dah keje ia merupakan satu skill yang amat berguna..hehehe..anyway good luck sbb berjaya conduct a presentation..hehe

Regards,
-Strider-

steffany daph said...

oh.. tula maksud viva u. hehe, kira bernasib baik tuu dpt lepas dari lecturer :P apa2 pun, wish u gud luck in everything!

Cik Nur said...

kalau cik nur nak rindu juga mcm mana...?

Yumida said...

thesis ohhh..buat aku x dpt nk lena malam...amat mencabar..alhamdulillah, akhirnya sudah selesai..
slmt bercuti ye...nak rindu rindu laaaa..haha

cweet pinky said...

em , bile tgk orang update pasal thesis , macam mencabar gilerr jerr , seram lak CP ...