dewan rakyat

Thursday, June 14, 2012

GAME..

Bismillahirrahmanirrahim..

Mula-mula sekali nak cakap

Sumber: google
Sebab tulah aku menghilangkan diri beberapa hari.. selalunya kalau tak update entry mesti aku singgah jugak tinggalkan komen kan tapi kali ni aku pergi macam tu jer.. Ada pulak yang ingat aku tak mandi berhari-hari pulak.. Jangan risau bekalan air pulih pada malam nya.. So, aku sangat wangi yang bukan wangi tipu-tipu masa pergi exam.. Heeee~~

Lagi satu aku bukanlah 24 jam study nyer.. Aku?? Taklah serajin macam tuh.. Bila aku tak study aku da masa nak berblog tapi game membuatkan aku terbantut untuk BW.. Aku giler kan game avengers kan fb tuh.. Game lawan-lawan memang aku suka..Blog dah terletak no berapa ntah.. So, kawan-kawan jom join aku main game avengers.. Hahaha..

Cerita pasal game kecik-kecik dulu aku suka main game yang susun bata tuh.. ada zig-zag lah.. ada game kereta dalam dia tapi bentuk dia semua macam bata.. korang mesti tahu kan.. aku tak ingat nama dia.. yang pasti dia pakai bateri biasa jelah.. nak tunjuk gambar nama pun aku tak ingat..

Bila dah ada komputer kalau tak silap zaman aku sekolah rendah.. Dah ada game dalam komputer.. Aku mang menggilai game street fighter tuh.. Kawan pulak dengan sepupu-sepupu laki memang masuk lah kan.. Diaorang yang ada game tuh aku tada so balik kampung jelah aku main.. Yang best nya aku selalu kalahkan sepupu-sepupu laki aku kalau main.. Weeee~~~

Abugittttttttt...

Abang aku kalau balik umah mesti ada game baru.. Kadang-kadang sampai pagi berjaga.. Aku kan kecik lagi tak adalah berjaga sama.. Cuma abang aku amat kedekut dengan aku.. Kadang-kadang jer bagi main.. Selalunya tak bagi terus.. Hampas betul lah..Sampai sekarang dia memang kedekut teknologi dengan aku.. Ceittt...

Masuk sekolah menengah main game budak-budak dah.. Game mario lah.. Game tangkap ikan lah.. Game yang suka-suki jelah.. Game hilangkan bosan memang best kan.. Pergi kelas komputer bukan nak belajar tapi sedap main game mario tanpa cikgu perasan.. Tulah sekarang dah terkial-kial nak belajar.. Hahaha..

Masuk U pulak still game kanak-kanak riang.. Game serve burger, saloon, plants vs zombies dan seangkatan dengan nya.. Paling best tuh game Jojo's Fashion Show.. Memang terbaik lah asyik pakaikan baju dekat model seksi tuh.. Tapi aku layankan jugak sampai abis level.. ;P

Apabila kegilaan facebook makin menjadi-jadi.. Meletuplah game farmville, cityville dan segala ville.. Tapi aku main cityville jer.. Itupun kejap untuk menghilangkan bosan.. sejak hari aku berhenti main game fb, aku mula jadi bengang bila orang anta request game kat aku.. Semakkan notification jer sehinggalah bawang ungu perkenalkan game avengers ni.......

Disebabkan avengers game lawan-lawan so, aku yang bukan kaki game macam housemates aku yang lain turut terjebak sama.. Selalunya kalau diaorang kecoh-kecoh main game, aku buat tak tahu jer.. Tapi game ni membuatkan aku ketagih.. Cerita avengers pun aku tak khatam lagi tapi game ni dah banyak aku main.. Sampaikan bangun pagi-pagi sebelum study main dulu sampai abis energy.. Lepas tu mengamuk satu rumah sebab game tak boleh loading.. (^.^)


So, cerita game korang pulak macam mana??


18 comments:

Yana Libra said...

hehe..kat fb skang ni main sims social je..tu pun dah jarang2..ikut mood gak la..sebab dia kena main ramai2 baru best~~ :p

Afasz said...

lama tak tgk org main sims...best woo

kay_are said...

kat fb aku main mafia wars je.. level dah tinggi gile.. bile nak habis pun taktau.. last2 stop.. street fighter fight aku dulu baru tau =P

Mr.Clive said...

bagi aku,game ni cara untuk maintain mudaaa...ekekeke...pasal tu kalau cuti ke apa ka,mesti berjagaa laa mcm abg hani tu main game...ekekekek puas hati! LOL

Cik Nur said...

nur dulu mmg peminat tegar game farmville tu.. siap kira waktu untuk tuai sayur2 yang di tanam.. sekarang ni pencen dah...sbb kalau main game, blog mmg entah kemana..hihih

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

game jojo's fashion show mmg best!;) hee..ouh ya..nk jwb soaln hani..wadi tu mksudnya lembah..dan dila xsambung bljr lg..insyaAllah bulan9 dila sambung tahun 3:)

fadh leyanie said...

suka main game cup cake dalam fb,walaupun game itu agak membosankan..:P

ch000tz axoera ヅ said...

haha da tak maen games dalam fb dah sebab FB dah officially disactive! sekian

Riswin Zahari said...

jarang men game kt fb, huhu! =P

~Sweet Honesty~ said...

hehe..sweety semua game kt atas tu mmg kegilaan..trutamanya jojo fesyen tuh..berangan tak abis ko..haha.. tpi avenger ne mna nk dpt..internet ade ke yg free?? nk gak try main....

Hani Shaa said...

hehe.. Hani da tak maen games dalam FB dah sebab FB dah deactive :)

Domu-kon said...

misz domu suka game yg cam chess.. crossword.. soduko.. hehehe

Teenager Housemaid said...

mnasa kecik2 pun saya selalu main street fighter..
and the best part and memories were, saya selalu dapat kalahkan abang2 dalam game street fighter ni..wahaha..

Edy Fee said...

hbis exam leh la main game smp ke pagi..terbaikk..enjoy sakan

niedaida said...

street fighter...teringgat dulu main bende ni..best tu he3

Elysa Sofia said...

Lisa tak jumpa pulak game avengers kt fb tu..kalau lisa,suka game lumba kereta mcm need for speed ke camtu lah :D

♥e'in♥ said...

yeay! dah abes exam.. hehe.. e'in suka main mario.. :)

Yumida said...

x pnh main game ni..aku pn ske game perang2..time dulu..time lappy ku yg lama tu..skg dh malas nk masuk game..olwes bergaduh ngn org sblh..berebut2 main game..
game kesukaanku: RED ALERT