dewan rakyat

Friday, June 22, 2012

Dapat apa??

Bismillahirrahmanirrahim..

Semalam course aku ada buat makan-makan.. Mungkin untuk kali terakhirnya sebelum habis belaja ni.. walaupun separuh jer datang sebab separuh lagi ada hal masing-masing tapi tetap happening.. kami masak ramai-ramai.. makan ramai-ramai.. solat ramai-ramai.. baca yassin rama-ramai.. meluahkan perasaan ramai-ramai.. tangkap gambar ramai-ramai.. sampai tak terkata ramai-ramai banyak mana..

Disebabkan aku jeles tgk blog lain asyik tunjuk makanan jer.. Aku pun nak letak jugak.. Tak kira!!


Aku nak letak gambar aku makan.. Tapi nampak sangat aku melahap teruk sangat kan.. So, tak payah lah kan.. Selain sesi makan dan cakap-cakap ada sesi tukar hadiah pada sesiapa yang bawak hadiah termasuk lah aku.. Ekekeke..

Dan sebenarnya itu lah topik kita hari ni.. Iaitu pasal exchange hadiah.. Citer pasal makanan saja je selingan.. Bila cakap pasal exchange hadiah aku ingat masa sekolah dulu-dulu.. Korang pun mesti ada jugak kan macam tu.. Tapi yang aku nak tanya apa pengalaman korang masa tukar-tukar hadiah dulu-dulu?? Dapat hadiah best ke takpun hampeh??

Aku paling tak suka kalau budak laki punya hadiah.. Merapu-rapu.. Aku tak pernah lah dapat hadiah teruk-teruk sebab selalunya aku dapat hadiah perempuan.. Pernah beberapa kali jer hadiah laki punya.. Tapi kawan-kawan aku dapat hadiah sabun lah, pensel lah dan macam-macam benda merepak.. Biskut pun ada.. Ada kawan aku dapat nila sebab dia memang suka pakai baju bernila.. Aku paling teruk pun alat geometry.. Kira ok lah kan..

Ada jugak kadang-kadang tak dapat langsung.. sadis giler.. ni zaman sekolah menengah yea bukan sekolah rendah.. Lagi sedih bila kita beli hadiah elok-elok orang bagi tak best.. memang lah terima seadanya tapi berpada lah.. ~_~ 

Tapi aku rasa siapa yang dapat macam tu mesti terkenang-kenang kan.. Masa dapat marah-marah.. Waktu sekarang kalau jumpa-jumpa mesti bercerita pasal tuh.. Lepas tu jadi bahan ketawa dan kenangan yang orang lain tak ada.. So sweet.. Hahaha..

Cerita pasal semalam, aku dapat hadiah yang tak dijangka.. Macam nak nangis jer (of course aku takkan nangis).. Ni bukan nak nangis sebab hadiah tak best tapi sangat valuable.. Sangat magnificent.. Hadiah paling 'mahal' sepanjang aku ada kat sini.. (^.^)


Terharu aku sebab aku jer dapat hadiah yang dibuat sendiri oleh pemberinya.. Komplikasi beberapa keping gambar kami semua dan kata-kata yang sweet macam pemberi dan tak lupa penerima.. Hahaha..

Kami undi nak bagi hadiah kat siapa malam tadi jugak.. So, aku insan bertuah dapat hadiah ni.. Selamat ada muka aku dalam gambar.. Dan of course kena jaga elok-elok.. Tuan dia dah pesan.. Aku bagi mug spongebob jer sebab i love spongebob very much!! Heee~~ 

*present final viva ahad ni.. nervous2..

25 comments:

~Sweet Honesty~ said...

hehe..sweety penah dpt klip rambut..aiyakk..apake jadahnya dpt benda tuh..huhuhuhu..tpi mmg btl..bila dkenang2..suweettt je

cendol said...

haha tuka2 hadiah mmg best!
Cendol tak kesah pn ape hadiah yg dpt asalkn Cendol dah bagi hadiah yg Cendol rase best ..
hadiah buat kenangan kan.. :)

cendol said...

haha yg cendol main exchange hadiah ade syarat mesti RM10 ke ats ke ,RM5 ke..baru padan kan..masing2 mesti mau jujur la kn

CekbOlat-bOlat said...

wah bestnye dpt hdiah,mmber2 skolah dlu takde pulak exchange2 nih.. untglah awk XD

Yana Libra said...

kreatif tu..hadiah yg paling best~ :)

masa skolah dulu ada gak exchange2 hadiah ni..hehe..biasa bg mug aje~~ :p

aku HaniAsyira said...

walaupun dah bg range harga tapi masing2 ak jujur jugak.. aishh..

hadiah terbaik mmg buatan sendiri kan..

Cik Nur said...

wah...terharunya kalau dapat hadiah mcm tu.!

tentu tuan dia gigih buat waktu tu.. :)

ingat atil, simpan elok2.. :)

miss fluffy said...

sy pun suka spongebob!!hehe
huu bestnyer tukaq hadiah..egt ms sekolah dlu je bt cmni..
makin besar hadiah pun xnmpk..sobs:p

aini n_ar said...

bez nya. . hehe. . rindu dgn kawan2 lama bila tgok gbr mcm ni. .

aini n_ar said...

bez nya. . hehe. . rindu dgn kawan2 lama bila tgok gbr mcm ni. .

aini n_ar said...

bez nya. . hehe. . rindu dgn kawan2 lama bila tgok gbr mcm ni. .

Hanamiko Sakura said...

memang seronok kalau exchange hadiah ni... XD


yup! hadiah yang kak hani dapat tu so sweet.. memang tak rugi.. :)

Yumida said...

hihi..adiah org lain kasi..nice..kreatifkan diorg tu..mcm2 ada

Asyiqin Haulisah said...

kita dulu exchange hadiah dapat raket badminton dari budak lelaki. hadoi.

elyna mirsada said...

bab mkn..sy mmg ska =)

محمد شهريل القنيطري said...

nyam-nyam mkn jgn x mkn....syok lah dia dh nk hbs bljar..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

tukar2 hdiah mmg best! dila dpt tbung je..nmpk sgt sruh simpn duit...haha...syoknye hani dpt hdiah special...dibuat khas gitu;)

Edy Fee said...

wah lama tak main tukar2 hadiah,.hahahah windoo ooo zaman dlu....pminat spongbob rupenye

zulhilmi tempoyak said...

ada jugak buat macam ni... hahahaha... miss all those moment.. ;)

Ejam said...

saya pernah bagi hadiah rumah dan kereta kat budak2, sebagai exchangenye depa bagi saya kapal terbang dan kapal selam, merapu2 je depa ni.. :D

littledolphin said...

bestnya dapat hadiah buatan sendiri.

dulu masa sekolah menengah pernah dpt hadiah coklat.saya syak tu drp hamper raya yg family dia dpt,tapi terima je lah.hahaha

E'in said...

lps nie mesti rindu kat kwn2 kan..

kay_are said...

main tukar2 hadiah.. kenangan mase zaman sekolah.. budak sekolah asrama selalu wat kot.. tapi aku join sekali je.. time form 5 =P

Mr.Clive said...

kekadang bende yang dibuat ikhlas dari hati untuk orang yang kita sayang dan ambik brat tak perlu pun bayar mahal mahal ke,intan emas belian ke apa... janji ikhlas.. :)

steffany daph said...

hadiah tu rasa-rasanya bookmark ke tu? best yer dpt bercampur dgn kwn2, mkn sama2 (: