dewan rakyat

Thursday, June 21, 2012

Ada apa disitu??

Bismillahirrahmanirrahim..

Daripada entri lepas aku baca komen ada lah jugak yg duduk area KT ni mahupun belajar sini kot.. Dan tak tahu pun bukit besar tu boleh naik.. So, lepas ni jom lah naik bersama-sama aku nak?? Hahaha...

Daripada entri tu jugak aku rasa kadang-kadang orang luar lebih tahu apa yang menarik kat tempat kita daripada kita sendiri.. Ni random opinion aku jer.. Sebab aku pun lebih kurang jer.. Kalau tanya ada apa kat tempat tinggal aku di Perak sana aku pun tergagap nak jawab.. Macam aku lagi expert KT ni daripada sungai kurus tu.. Wakaka..

Mungkin jugak sebab aku tak dibesarkan kat situ macam adik-beradik yang lain.. Aku dibesarkan somewhere else kat Perak yang menggunakan  loghat Perak tulen.. Tak hairanlah aku fasih cakap loghat Perak daripada kakak-kakak dan abang aku.. Nak dengar aku cakap Perak?? Tak payah.. ;P

Tapi, aku selalu jugak ajak kawan-kawan aku datang umah.. Kalau diorang tanya umah aku ada apa.. Aku jawab ada kolam air panas.. Ni aku tak tipu.. Bukanlah dalam rumah aku, tapi tak jauh dari rumah aku... Boleh rendam kaki ikut suhu yang mampu, rebus telur dalam kolam tu, mandi-manda dan banyak lagi (yeke banyak lagi)..

Salah satu sebab aku ajak kawan-kawan aku datang sebab aku sendiri dah lama tak pergi situ.. Kali terakhir sebelum aku further study kat terengganu ni kot.. Lama dah... Haritu family aku buat gathering kat situ.. Tapi sangat unfair aku tak ada.. Apalah nasib aku kan.. Lagipun kalau balik rumah takkan sesaja nak pergi dengan mak dan ayah aku jer.. Nanti aku sorang-sorang jer mandi.. Dahlah berbayar.. Tak syok ar..

Disebabkan aku tak expert dengan tempat tinggal aku sendiri.. Aku boleh sesat nak balik rumah.. Padahal pekan kecik jer.. Yelah aku pindah situ lepas SPM, lepas tu sambung matrik dan sambung kat terengganu.. Tak dan nak explore.. Cuma sekarang dah okay sikit sebab mak ngan ayah aku dah lepaskan aku bawak kereta sensorang.. So, boleh lah kot daripada dulu kan.. (^.^)

Jadi, aku nak tanya korang, apa yang menarik kat tempat korang kalau nak ajak aku datang?? Lalalala~~~

*cekak aku patah tupun pun nak ngadu kat kakak.. Dasar adik gedik.. Hahaha..

23 comments:

~Sweet Honesty~ said...

kt sweety cuma ada gunung kinabalu, poring n taman nabalu jek..byk lagi kot.. tpi blum habis teroka semua..

Mishter Izwän said...

tempat sy ade danga bay yang agak boring . hehehe

Yumida said...

kt tmpt sy ada buah durian yg sgt besar..kepunyaan bapak gergasi..tp x leh makan ar..coz ianya dibuat drpd simen...ni la tmpt femes klo org nk bergambar

Domu-kon said...

fuhh..akihrnya,, dapat jugak komen di sini.. actually misz domu datang bnyk kali nak komen tapi tenet ngeks kat shah alam nie..

entri yang before nie.. if misz domu pergi.. tinggi tak misz domu?..

meh la kampung misz domu kat kelantan..and u'll experience a lof of foods.. and artificial places..

Cik Nur said...

Taiping, taman tasik taiping, bukit larut, nak mandi sungai kat burmess, nak taman tema air, boleh gi bukit merah.

nak mkn, boleh pekena mee udang,tak pun kuehtiaw doli. nak jalan2 sambil belajar, boleh g pusat eko kuala sepetang.

muzium perak, boleh tgk mcm2 sejarah yang ada, muzium matang pun best jugak..!

nak ke zoo pun ok, mlm n siang zoo buka... skarang ni musim durian, lalu je kat bukit gantang, berderet org jual durian...

nak rendam kaki kat kolam air panas pun ade, tempat tu jalan nak ke trong, boleh mndi herba sekali..hihhi.

klau mlm lak, xde aktiviti boleh g kampung dew, naik sampan tgk kelip2..cik nur xpernah g lagi..hihihi

Afasz said...

teringin nak p area sabah sarawak...

inche hlovate said...

nak ajak dtg n9 aku pun tak thu tampt mne yg menrik kat sini hihi

Yasmin Aris said...

tmpat sy ade sungai gombak je . hoho

diera_nadiera ulalaaa~ said...

:) oh! teringin sgt nak ke sana..
awk buat diera jeles lah si cantik manis :')

dEdEQ dE wIshEs said...

JEMPUT DTG SETIU DEAR .. HEHEHE ^_^

Yana Libra said...

tempat akak? akak family kat melaka, tp dah bertahun duk kat jhr sejak blaja dulu..huhu~~

samalah kot cam awak gak rasa :p

Mr.Clive said...

chatime,starbucks,mcdonald's....hahahah XD

cweet pinky said...

hahaha ~ owg slim river kerr ?? CP owg sungkai , hehehe ~ tp blaja kt upsi jep , sonok kew dpt blaja jauh2 nun ? hee ~

aku HaniAsyira said...

amboih sakan masing2 promote tmpat msing2.. tp ada yg tak tahu jugak ei.. yg mcd dgn starbucks tu xpayah ei..

and again jumpa org yg daerah sama.. keh2

cweet pinky said...

hahaha ~ CP pown teruja nih , name sungai kurus tuh dah sinonim sangat darr , kolam air panas tuh pown kat sungkai kan , hahaha ~ kt felda sg klah :D

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..suami org perak..lpas kwin smpt g tasik taiping je ..huu..meh la tmpt dila,kelantan...shopping complex bnykkk...jom shopping! hihi...

kay_are said...

slim river dah elok sedap sukati je tukar.. ish ish.. tempat ko cakap tu katne? sungai celah? tu jauh sangat dari slim tu.. ish ish.. same r.. aku area shah alam ni expert dah kot.. area slim.. err.. aku budak baik, tak kuar umah =P

~~oOpEt~~ said...

apa y menarik kt tempat pet, pet pun xtaw :S haha.. pendek kata semua menarik kot :D

Cik Aini Lavender's said...

meh la kat tmp ai Atil..
nti ai bw g gua kelam nk..
xpun bleh g shoping kat pdg besar...hahaha mesti suka pnya lah :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

klu dtg kl... dah tentu org nak g KLCC kan..kan... haha

yg KLCC je laa moon bleh bawa org jenjalan..

klu suh tempat lain dalam kl.. soryyy...xtau jalan.. nama je org KL..tapi xtau jalan..hehehehhehe

cendol said...

yeah Cendol setuju sgt ngan kamu :) kdg2 org lain lebih expert pasal tmpat kita berbanding kita sendiri..
Cendol pon org perak . hehe boleh le kite ckp perak sesame kan.tp honestly Cendol pn x tau sgt tmpt2 kt perak sebab baru pndah balik sini.tanya tmpt kat kelantan Cendol expert lah sebab lame duk sne hihi

SYAH'IZZAT said...

mai melaka! haha

reenapple said...

hahaha.. kau sama macam aku.. tak tahu tempat menarik d negeri kelahiran sendiri.. aku stail suka duduk rumah,..keluar pun bila ada orang ajak kuar.. huhu.

apa yg menarik??? hurmm.. tak tahu.. nanti aku cuba google.. heheh. Baru aku ajak kau datang lawat tempat aku.. =D