dewan rakyat

Thursday, May 17, 2012

Teman tapi mesra??

Bismillahirrahmanirrahimm

Aku punya teman,
teman sepermainan,
kemana ada dia selalu ada aku.....


Cukup-cukuplah aku nyayi sensorang kat sini.. Tahu tak lirik lagu apa?? Lagu tajuk entri aku kan.. Lagu yang popular satu ketika dahulu dan frasa TEMAN TAPI MESRA macam menjadi famous lepas tuh.. Aku rasa lah kan.. hahaha..

Dulu-dulu aku menggilai gak lagu ni.. Pasaipa tak tahulah.. Yang pasti setiap kali aku sign autograph kengkawan nyer buku aku tulis,

Yang comey,
Atil, aka teman tapi mesra..

Punya lah bajet comey kan masa sekolah dulu.. Lagipun masa sekolah kegedikan aku agak terserlah.. harap maaf sekarang aku dah tak gedik.. Itu aku pasti!! keh2..

Teman tapi mesra ni selalunya dikaitkan dua orang berlainan jantina kan.. Kalau sama jantina aku tak cari lagi dia panggil apa.. Hmmm,,, tak yah cakap teman tapi mesra kot.. Teman dah mesra pun kan.. ;p

Citer pasal ni sejak dua menjak ni.. Da kawan2 aku sebok2 tanya aku.. Hari tu masa buat preparation tuk family day aku duduk lah dgn kawan kos aku sorang ni.. Aku panggil dia si kechek kan.. Dia tanya aku,

"Atil, ko ada teman tapi mesra kan?"
"Hah?? Masa bila pulak ni.. Sape2??"

Tuan punya badan lagi excited nak tahu siapa teman tapi mesra dia daripada orang yang bertanya... Korek punya korek dia taknak cakap pun.. Membuatkan aku berfikir sendiri siapa yang boleh dinaik taraf jadi teman tapi mesra aku ni.. Musykil..

Lepas tu orang dah taknak cakap.. Aku buat tak tahu lah.. Lupa pun.. Tapi nak buat macam mana masa kelas aku duduk dekat dia.. Aku yang dah lupa ni pun jadi ingat balik.. Sebab dia ingatkan lah..

"Cahaya mata ko tahu tak atil ni ada teman tapi mesra." Sibuk-sibuk dia cakap kat kawan aku sorang lagi.. Bawang ungu merangkap teman yang ada kemana saja aku pergi pun terkejut,

"Saper2??" bawang ungu tanya.. Si kechek dgn cahaya mata berbisik dua orang.. Aku ni suruh lah bawang ungu korek rahsia.. Tapi haram tak dapat.. Ceittt... Mang buat aku curious giler nak tahu.. Pesal pe lah tuan badan sendiri tak tahu ni.. Aishhhh..

Hari bila ntah lepas tu, nak buat macam aku duduk dekat dengan dioarang lagi.. Lupa lak nak cakap subjek yang tu gabung dengan dak kos satu lagi.. Yang ber'family day' dgn kami tu kan.. Elok pulak kerusi aku duduk tu dah macam nak tumbang.. Tapi kami ibaratkan diri kami ringan jer, kami duduk jugak sambil goyang-goyang.. Aku cakaplah,

"Kalau kita jatuh macam mana?"
"Takpe nanti ada orang sambut atil.. Untunglah kan," cahaya mata cakap..

Aiyokkkkk,, kemusykilan makin melanda diri aku.. Gaya diaorang cakap macam ada sungguh jer dalam kelas tu.. Siap tanya dia pakai baju per arini.. Aku dok pikir2 ada ke aku rapat dengan saper2.. Dalam facebook ada kot, tapi setakat facebook mang lah.. Depan-depan haram aku cakap.. Keh2..

So, korang rasa siapa teman tapi mesra aku????  ;p

** hampeh tol kay_are sekali aku bukak dashboard.. amik kaw aku punya header kat blog dia.. itu tapelah jugak.. ni siap kata aku tua lagi.. arghhhhhh.. nak buat acano aku dah bg amaran kpd mereka yg len jgn panggil aku akak.. uwaaaaaa..... aku muda lagi weyhhhh!!!! siyes aku muda lagi... nak tambah cik dpn nama aku nanti.. aishhhh..

***ramai kata aku tak tunjuk muka.. ni lagi musykil.. punya banyak aku letak gambar aku dah lam blog.. cuma aku letak dalam reramai lah.. musykil2..

****ni entri musykil..


32 comments:

Cik Nur said...

memang pelik sgt2 bila org lain lagi tahu hal kita kan..?

kta yg tak tahu ape2ni terus jadi mcm org blurrr je..!

agak2 siapalah org yg depa cakap tu atil..?

ciksukaberangan said...

mushkil (T^T) HAHA XD

AiSyA LiEzA said...

hehehe.. mmg musykil bila org lain lebih tau ttg kita berbanding diri kita..korek jgn xkorak rahsia tu... hahaha xD

Mr.Clive said...

bukan kita ni teman tapi mesra kaa??heheee :P

lepas ni banyak2 kan laa gambar sorang2...LOL XD

Yana Libra said...

akak pun musykil membaca entri ni...huhu~~ :p

shar90 said...

pembace pon turut musykil... nak blur jap... ekeke xP

Cik Aini Lavender's said...

wahwahwah ntah2 atil sj je wat x tahu siapa tu teman tp mesra.ececece =p

Ini Kisah Tia said...

habislah .. tak tido malam lah gamaknya .. hehe

Ejam said...

teman tapi mesra a.k.a scandal... ni player la jgk ni ea? ehehe.. gurau2.. :)

Hanamiko Sakura said...

oh! dah tak boleh panggil akak dah ek?

ok, saya panggil cik hani.. hehee..
siapalah teman tapi mesra cik hani tu ye.. hehee

محمد شهريل القنيطري said...

aduh memang musykil..bnyak benda yg musykil ni..haha..so siapa teman tapi mesra??aduh musykil lagi..hahaha

HeNRieTTa JoSe said...

salam perkenalan...diterjah dari blog teman tapi mesra....ekekeke...

~Sweet Honesty~ said...

hehe..geli hati baca...(^_^)

littledolphin said...

tersenyum sorang2 baca.hahaha


siapakah agaknya ye? :p

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

nak musykil jugak laa... hehehe

Woofer Storm said...

sy tak tahu apa2 pasal kamu,baru nak belajar nak tahu kamu siapa..

slm kenal..

Merpati's said...

hye, salam kenal! ^_^
come visit my blog. folow klu ske. ^_^

http://lalamerpatis.blogspot.com/

Azlan Strider said...

lagu nie best..hahaha..tapi sy belum ade teman tapi mesra lagi..hahaha

Regards,
-Strider-

Selendang Merah said...

kita dah terlalu musykil yg mana satu awk..erkk..hehe

Domu-kon said...

pheeewwwiiiittt..ehem..ehem..ehem...

patutlah cari misz domu kat skype..awat tak habaq awai2...?

hehehe..

ada juga teman tapi mesra lain jantina.. but misz domu prefer to call this relationship is soulmate...

Elysa Sofia said...

Rasanya kawan sekelas sis niiii..heheheh :P

*baik ngaku* :p

teha said...

alamak.. knp sy xtau nie ? hahahaa !

Mishter Izwän said...

lme tak jenguk sini
sekali dtg da ade tman tp mesra.
untunglahhh .

Wanie Mj said...

hi, kakak. (musykil) ^_^

Teenager Housemaid said...

aaaaaa..
xpeduli nak panggil kak atil jugak!! hahahaha..:p

ejulz said...

hahaha.. sabar ye akak.. :P

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

siapakah tman tp mesra tu?hihi

chemay said...

awak nak jadi teman tapi mesra saya takk?
hehehe
:P

mirmashi94 said...

erk. scandal? haha ;). em. memang misteri. lau kawan kie cenggitu, memang cekik2 sampai die gtaw sape. haha ;)

Telor Power said...

wow...ada teman tapi mesra. carikan aku satu sis. boleh dak?


kehkehkeh..........

kay_are said...

kesian teman tapi mesra tu.. ko tak dapat nak notice die.. ish ish.. mesti die nyesal jadikan ko teman tapi mesra kan..=P tapi.. pe lak tibe2 tak puas ati ngan aku? dah tua tu, tua gak weh.. takyah cover2 =P

Liselle MonCherie said...

Hoho! Selalu ada situasi mcm ni...T_T tp lama2 hilang begitu shj hehehe