dewan rakyat

Thursday, May 31, 2012

Si kecil..

Bismillahirrahmanirrahim..

Malam ni malam khamis.. Hujan renyai-renyai turun membasahi bumi kuala terengganu ni.. Alhamdulillah.. Memang panas sungguh sampai tak terbilang aku mandi berapa kali (sekali lagi aku menipu).. Kami bertiga yang happy dah submit thesis menghabiskan masa tengok amukan pocong.. Sorang lagi dah qada' tido sebab berjaga sampai pagi siapkan final draft.. Tengok citer ni kesian betul dengan pocong.. Asyik tergolek-golek jer.. Selalunya citer pocong asyik terlompat-lompat.. Aishhh.. Ape ke hei nye aku citer sal pocong pulak ni??

Berbalik kepada tajuk.. Sebenarnya aku tak reti nak letak tajuk apa.. Nak buat sambungan kan.. So, aku ambil keputusan letak nama watak dia.. "Si kecil"

Aku baca komen-komen semua.. Ada yang jawab tak.. Ada yang jawab yea.. Ada yang taknak jawab pun ada.. Siap ada orang tu boring pos ong.. kedek-kedek kat aku panjang-panjang.. Siapakah?? Tak lain tak bukan Misz domu.. Siap ada tukang support Dalca dan Mr. Clive.. Apapun.. Jawapan nya ialah...


Jeng..


Jeng,,


Jeng..


Jeng..


Jeng...


Separuh betul separuh rekaan semata untuk penyedap cerita.. Siapa yang betul?? Miss M aka Teenager Housemaid... Cerita tu memang benar tapi part yang atas macam bawak roti milo, si kecil nak makan burger telur sangat, semua rekaan semata-mata.. Untuk mengelirukan pembaca misteri yang terjadi..

Ringkasan cerita sebenar,

Si kecil tak bawak bekal pun hari tu.. Memang dia kaki pow bekal kawan-kawan dia.. Sebelum dipelawa oleh Dila yang tak dapat habiskan burger nya dia dah pow makanan member dia yang lain.. Hahaha.. Tapi yang part sinki tu memang dah betul.. Cuma, si kecil toleh belakang tak ada orang bila alih pandangan ke genggaman nya memang betul ada span bukan burger dan sempat nampak tangan.. Ada kawan dia kata nampak orang nya kemudiannya hilang.. Bagi si kecil kawan dia reka cerita.. Sebab apa?? Sebab kawan dia memang kaki buat cerita..

Si kecil tak ada deria ke-6 mahupun deria ke-7,8 dan seterusnya seperti yang dikata Yumida.. Dia orang biasa.. Mungkin kejadian tu mainan perasaan dan kalau ada misteri pun.. Biasalah dimana-mana pun ada kan "benda" macam tu... (^.^)

Amacam ada suspen tak cerita aku?? Keh..keh..keh..

*Entri paling banyak aku mention kawan-kawan blogger setakat ni.. ;P


26 comments:

Sayidah Nafisah Ruslan said...

uish ade buat cerita seram ke sebelum ni? paling takut nak baca or tengok cerita seram.. walaupun tak seram sebenarnya

محمد شهريل القنيطري said...

hehe..akhirnya dapat jugak jawapannya..huahua..ong gedek-gedek..ong gedek-gedek..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

camtu rupenya..bab yg toleh xde org tu mnakutkn..sekali terbawak dlm mimpi..huhh

Aizat Shafiq said...

Orang terengganu ke? ;)

~Sweet Honesty~ said...

bgus juga kalo kta backlink kn blog kwn2..

Yana Libra said...

hehe..tu citer seram ye?? :P

Cik Aini Lavender's said...

kira dlm entry ni trs backlink kwn2 lah ni,bagus2..org kata sambil menyelam minum air.hehehe

Annisa mulia said...

Hihihih.. I don't understand some language you wrote. But I found it funny :D
Saya tersenyum walaupun hanya mengerti sebahagiannya saja :D

Detective Fiqa said...

hahahah cuma nama fiqa je takde. okay sentapp :P hahahaha

Yumida said...

haha...al kisahnyaaaaa
tp ade sikit hampir betul...cuma tambah 6 sense je..next time bt entry cmni..bez..menarik...bekejar2an impulse otak cari jwpn

aku HaniAsyira said...

lain kali sy mention banyak2 ei nama semua.. nak buat mcm ni lg?? mahu kena berfikir penuh kritis ni..

Mr.Clive said...

hahaha entri paling byk??kehkehkehhh terharuuu sehhhh!!

Mr.Clive said...

hahaha entri paling byk??kehkehkehhh terharuuu sehhhh!!

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ said...

gilaaa saspen woohoooo

aku HaniAsyira said...

amboih sonok betul mr.cilve ei..

Mr.Clive said...

hahah kire meng-releasekan tension kat sini...cik hani...wakakakak XD

syahirooAhmad said...

hahha.. al kisah beger.... :) mentang2 skg ni nga musim beger...

Teenager Housemaid said...

okey kak til! saya nak hadiahh! sebab jawab dah betul! hahahaha..


#asal la baru blogwalking harini.. kan dah lambat nak minta claim hadiah ni..ekekeke..:P just kidding.:D

ch000tz axoera ヅ said...

Mr Clive tu mmg ada kat memana pun hehe

azuan said...

Hahaha pocong bergolek.. ada ke?

Cik Nur said...

Nur kembali...!! :)

nampaknyer...nur terlepas teka teki teka tekuk ni ye...huhuhuh

Dba Dealova said...

saspens nya cerita.pandai eh buat cerita seram

shar90 said...

suspen + mesteri... hehee
span pon span lah... hehee xP

FITRAH JAMIL said...

waa beznye entry. bile nk buat lg hehe:)

Mr.Clive said...

wahai cik hani...kenapa malas malas ni?? >_<

kay_are said...

memang dari awal2 die dah pegang span kot.. die je tak realize.. tapi ngaku kaki pow.. harus dipuji.. =P