dewan rakyat

Tuesday, May 15, 2012

Blusher semulajadi..

Bismillahirrahmanirrahim..

"Biruuuuuuuuuuu, cepat.. cepat."
"Go, biru go!"
"Laju lagi.. Kuat-kuat!!"

Macam tulah riang nya aku jerit hari sabtu hari tu.. Sampai nak terkeluar anak tekak dah menjerit.. jerit pulak bawah cahaya matahari panas terik lagi.. Mang membahang lah rasa beserta semangat juang.. Keh..keh..

Hari sabtu hari tu ada family day untuk kos bawah jabatan aku.. Ada dua kos terlibat.. Satu kos aku lagi satu kos adik-beradik kos aku.. Hahaha.. Diaorang panggil "Battle of the batches" lah konon-kononnya.. Bukan batch jer siap lawan antara kos lagi.. Memang TERBAIK lah..

Budak 3rd year kos aku dengan rasminya menjadi pasukan biru.. Dan pastinya sebab tulah aku sorak biru bukan main lagi.. Game yang masa sekolah rendah tuh,,

Lari dalam guni
Bawak bola ping-pong dengan sudu
Bawak bola berkembar
Isi air dalam botol
Jalan atas bata
Belon air

Yang atas tu acara group tapi kalau perseorangan,

Music chair
Limbo rock

Lecturers pun turun main sekali.. Sangat comel tengok lecturers lari bersama-sama bawak bola.. Adoi, cute nya!!

Lepas tu ada main tolak tali.. Hmm,, tahu tak tolak tali?? Main macam tarik tali tapi kalau tarik tali kan pihak lawan menghadap muka pasukan lawan masing-masing tapi tolak tali kiranya bertentangan lah.. Belakang lawan menghadap belakang lawan masing-masing..

Game ni lah yang mencetuskan banyak kontroversi... Dak 3rd year kos aku awal-awal kalah.. tengoklah saiz badan dan kecergasan dak kos aku berbanding yang kos satu lagi.. Mang jauh lah.. Dak kos aku banyak menghabiskan masa dalam lab.. Lepas tu boleh kira berapa jer yg rajin bersukan.. Tapii.. yang satu lagi, penuh dengan field trip.. Bersukan nya.. (banyak yea aku taw pasal dak kos satu lagi..hahaha)..tolak tali untuk laki je yea..kami perempuan gagah perkasa tak dapat tolong.. Heee~~

Yang tak best nya budak yg kos satu lagi pantang kalah.. Ada jer tak puas ati.. kata pihak lawan main tipu lah... Musykil aku.. Kami kalah relaks jer.. Dah kalah.. Biarlah kalah kan.. Aishhhh.. Aku yg stress tahu tak.. Sebab apa?? Aku dah sakit tekak menjerit ni.. Panas lagi.. (walaupun dengan gediknya aku berpayung dan berkipas.. Hahaha)

Kesimpulannya, mang terbaik lah family day ni.. Family day untuk pertama kali bagi gabungan dua kos mahupun first time untuk kelab jabatan yang baru ni.. Memamg boleh jadi kenangan terindah lah.. Aku main bawak bola berkembar tapi kalah.. Sob2x.. Bukan sebab aku kalah ei.. Jangan tuduh aku!!!

Pasukan biru?? No 3 belakang pasukan purple (3rd year kos satu lagi).. Juara pulak jatuh kepada junior kami kuning (2nd year dak kos aku).. Kiranya menebus kekalahan kami lah tu.. Semangat assabiah tetap ada.. Hahahaha..

Hadiah aku dapat aritu ialah.. blusher yang semulajadi.. Ceittt,, mang 2hari macam aku pakai blusher.. Napa tak jadi gelap tapi merah-merah hah!!!!! Pakai payung pun tak boleh cover ke... Aduhai!! Biasalah aku sama jer macam budak laki kos aku.. Jarang berjemur.. keh2.. zaman sekolah yelah.. sekarang?? say NO!! hahahaha..

Aku nak jugak tempek gambar walaupun dah berjela aku tulis.. Tak berjela lagi kan aku rasa.. Ahaks!! Lihatlah kecomelan aku.. (ayat dak perasan.. Saper lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan).. lalalalala~~

*lupa nak cakap pasukan biru dapat gimik terbaik.. Heee~~

Comel tak??
Banyak girls jer.. Sighhhh...

payung biru tu aku punyer!!
Cuba kira berapa laki jer ader.. Hahaha.. (ayu tak aku bersimpuh?)
Pom-pom girls
Penyamaran berjaya.. keh2
**Gambar aku sikit jer sebab aku tukang amik gambar.. Sob2x.. Tengok-tengok.. Gambar serabai tu aku yang snap sendiri.. Sob100x..

20 comments:

Azlan Strider said...

dulu time sy sekolah dari rendah sehingga menengah sy rumah biru..forever blue!!!hehe

Regards,
-Strider-

~Sweet Honesty~ said...

kalo acara sukaneka mcm ne, sya suka amik acara lari dlm guni..sbb kaki sya pnjg n cpt smpai..hihihi

Hanamiko Sakura said...

hahaha.. kak hani dah jadi hantu pom pom.. kihkihkih *gurau je ;)*

Yana Libra said...

excited semua..huhu~~ :P

Cik Nur said...

pertama kali ni, cik nur dengar tolak tali..hihih..
xdapet nak bygkan macam mana tu..hihih.

hani, cik nur sibuk sebab de majlis tak lama lagi..huhuh

tu yg bz sikit..penat la terkejar2..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bestnya leh main;)

cha'e said...

aku memang pemalas nak join benda2 mcm ni .. haha.
tapi tak apa. .kau ada blusher semulajadi yang aku tak pernah ada. fuuuuhh

Masya said...

rindunya suasana kemeriahan sambutan macam ni.... rindu² sangat......

kay_are said...

bese nye kalau family day, yang aku tau bebas nak masuk asrama/kolej pompuan.. memang best!! =P jarang ade sukaneka ni.. tapi tibe2 rase nak lari dalam guni lak macam dulu2.. pelik je tolak tali.. @.@

mirmashi94 said...

haha. siyes mcm seronok jaa. tapi kan, bab sukaneka,mmg saya lemah. muak taleh masuk padang. haha.

محمد شهريل القنيطري said...

ehem..ingt x lagi siapa ni??apa kabar org sana??sihat??haha

Domu-kon said...

hahahahaha....

lain kali pakailah sun block.. takpun//bina khemah..duk dalam tu//huwahuwahuwahuwa...

apa pun..ok la tu..meng menjerit...

p/s:abaikan typo.. malas nak delte

Wafa Irdina said...

hidup hijau!!!!
heee
tetber jew
:P

Elysa Sofia said...

tunjuklah muka!!

Ejam said...

ejam dari skolah rendah sampai skolah menengah. rumah biru je memanjang... -.-" otak blue ke apa...

btw, biasa la tu, dah kalah, macam2 la nak wujudkan kontrovesi...haiyooo...

p/s: susahnye nak tgk wajah cik hani kita sorang ni... buat orang tertanya2.... haihhh..

Nafisah Ruslan said...

saya selalu dapat rumah hijau.. tak tahu lah kenapa.. dah sampai masuk u pun still rumah hijau.. hesh..

teha said...

seronok nyee korang ! :)

ciksukaberangan said...

time kecik2 best la main .. time besar malas.. haha .. apa na jadi~

Mr.Clive said...

wahhh semuanyaa game kelassikkk siott...suka suka! heheh

Liselle MonCherie said...

Dr drjh satu smpai la F5,semua rumah biru,I'm blue Da Ba Dee Da Ba Dey! :D