dewan rakyat

Sunday, April 1, 2012

A special day..

Bismillahirrahmanirrahim..

For past two days, I went to holiday.. Oh, yeah!! A place that did not has modern technologies.. No phone calls.. No SMS.. And the most important was no web accessed.. But, astro ada lah weyh.. Lepas gian aku tgk citer best2... Kih..kih...

Tapi hari ni aku tinggal kan pasal holiday tuh.. Bagi surprise sikit walaupun ada gak aku dah terbagi tahu aku pergi mana.. Hahaha..

Hari ni hari yang special sebab  birthday somebody that I love so much..

Ayahku dah berusia 65 tahun rupanya... =)

Tahun ni tak ada hadiah aku bagi seperti tahun-tahun sebelumnya.. Cuma aku hantarkan kad ucapan yang comel walaupun bukan aku buat just beli jer..


Disebabkan kosong jer sebelah tu, aku pun tempek gambar pasport aku.. Kah..kah..kah.. Hajat hati nak tulis dalam english.. Tapi disebabkan ayah aku suka sangat komen grammar aku.. Jadi, aku amik keputusan tulis bahasa yang ayah tak paham.. Hahaha... Sah2 tak boleh nak ngomen banyak.. Sorry ayah, nanti ayah buat google translate k.!! ;P

Masa kecik-kecik aku rapat dengan ayah.. Sekarang still rapat cuma dah makin kuranglah.. Lagi-lagi ayah suka sangat layan bebudak.. Sebab tu anak-anak sedara aku suka sangat dengan ayah.. Siap hari tu aku call,

"Ayah, atil injured main futsal." konon-konon mengadu lah kan..

"Hah! Inject? Ayah tak paham lah.. Ayah paham cakap Qisya dgn Nana jer." Ceittt!! Untuk makluman Qisya dan Nana tu 2 org daripada buat iklan kodomo lion hari tu.. Sengih sampai telinga..

Kecik-kecik dulu,
Aku baring atas lengan ayah sampai tertidur sampai mak pun nyibuk sama.. Saja jer kan..

Kecik-kecik dulu,
Tak boleh sesiapa pun rampas ayah aku sampai aku majuk walaupun sepupu tu lagi muda dari aku.. sampai sekarang aku malu dgn sepupu aku sebab hal majuk ni.. Aiseh!!

Kecik-kecik dulu,
Ayah sanggup bawak aku naik motor malam-malam round satu pekan kecik ni sambil belikan aku jajan sebab aku takkan tido selagi tak pusing-pusing..

Kecik-kecik dulu,
Sebelum tido ayah citer bed time story termasuklah ajarkan aku surah-surah pendek..

Kecik-kecik dulu,
Ayah aku sampai jatuh kerusi sebab amikkan bantal mucuk aku yang disorok abang dalam almari di tingkat atas.. ;P

Terima kasih ayah!!!

Sebab,

Selalu tunaikan segala permintaan aku...
Selalu bagi duit lebih kat aku..
Selau layan jer karenah keanakan aku..
Selalu ada untuk aku..
Yang penting sentiasa sayangkan aku.. =)

Atil sayang ayah ketat2!!
Muahhhhhh...

*sampai sekarang walaupun aku dah kurang gedik dan manja tapi still menggedik bila balik shopping beli baju baru, kasut ker, tudung ker.. Aku pakai sambil bergaya depan ayah,

"Cantik tak ayah??" sambil buat gaya model..

"Cantik lah anak ayah." ayah aku tengok sambil puji betul-betul..

Walaupun aku tahu semua ayah akan ckp camtu tapi dah buat hidung aku kembang kempis.. Tapi yang tak tahan nya mak pun join gak nak jadi model cam aku.. Hahaha.. Jeles ley tu..

25 comments:

Haruno Hana 하나 said...

may Allah bless him :)

Si DauN CeRi said...

wahh.. siryes sweet awk ngn ayah awak~


sy mmg teringin nak sweet2 ngn ayah, tp segan plak rasanya. tp smpi skang still ngade2 jugak ngn ayah kdg2 pk balik sy ngade2 mcm nak mintak penyepak pon ada.. hahaha tp sy tahu ayah kita sume syg kat kita walau cane pon kte kann.. ;)

Liselle MonCherie said...

Wah Happy Birthday to Him!
I used to be close to my dad too but now?Not anymore
Comel lah kad tu kecantikan gmbr passport sudah mengalahkn kata2!
:D!

Hanamiko Sakura said...

happy birthday to your father... :D
biasalah... setiap orang akan suka bermanja2 dengan ayah XD

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Now i know... hehehehehehe...

My Life's Journey said...

Oooooooooooooooooooooo so sweet .. manjanya dear gan ayah dear :). seronok umi baca tau ..bestnya hubungan anak n ayah ni :)

mirmashi94 said...

masa kecik2 pom rapat ngan ayah , tapi bile dah besar x rapat dahh. haha. sama laa kan? hehe

محمد شهريل القنيطري said...

wahh..welcome back selepas bercuti..hehe,wahhh..mcm-mcm kisah dia ngan ayah ek..moga ikatan keluarga kekal hingga akhir hayat...

Domu-kon said...

tensen..tadi dah komen panjang2..pastu boleh tetiba tenet nie disconnect and takley dah nak back.. ayayaya..

ok dah melalut..happy besdey to ur dad..May Allah bless him always...please be good daughter k..

Teenager Housemaid said...

sukanya baca cerita macam ni..
bestnya dapat ayah macam tu....:)
awak bertuah..:D

c'axoera ヅ said...

best best kannn :)

aku HaniAsyira said...

thank you.. =)

aku HaniAsyira said...

sekarang segan jer... taklah nak gedik2 sgt..

aku HaniAsyira said...

kah...kah..kah..
yela sgt liselle.. mesti mak marah letak gmbr tu nanti..
sbb gmbr pasport kan mahal.. =)

aku HaniAsyira said...

what do u know???

aku HaniAsyira said...

itu dulu2 lak umi.. masa kecik2..
besar2 segan dah..

aku HaniAsyira said...

haah samela..
major macam tu kan..=)

aku HaniAsyira said...

aminnnnn..... time kacih dalca..

aku HaniAsyira said...

hahaha.. saba2.. jom skype!!!

aku HaniAsyira said...

sorry dear..
post ni tak maksud apa2 pun..
time kacih.. =)
mana taw sebenarnya awk lucky dari sy satu hari nanti...

aku HaniAsyira said...

aoa yg best?? hohoho.. =)

Mr.Clive said...

cett..pergila ambik gambar dari facebook tu...ni letak gambar passport...pe kes...@_@...hahahaha...lawak seh...kehekhekhe XD

ciksukaberangan said...

bestnye dengan ayah :) moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki :)

aku HaniAsyira said...

hahaha.. sbb tu je gmbr ader.. tulis, reka ayat pagi 1hb tuh.. nak pos tengahari.. tak sempat lah nak amik gmbr comel.. gmbar passport kn gmbr real.. keh..keh..

aku HaniAsyira said...

aminnnn.. time kacih... =)