dewan rakyat

Saturday, April 7, 2012

kereta bukan aku punya tapi buat hal..

Bismillahirrahmanirrahim..

Minggu pertama,

"Atil, esok teman aku pergi tukar minyak hitam kereta aku boleh??"

"Ok."

Maka, esok nya kami pergi ke bengkel..


Minggu kedua,

1 message recived from bawang ungu

'Atil, tayar kereta aku pecah!'

'Hah!!'

Maka, esok nya pergi lagi bengkel yang sama.


Minggu ketiga,

"Eh, napa signal kanan pulak ni?"

"Esok kita pegi bengkel."

Maka, kami pergi lagi ke bengkel yang sama.


Minggu keempat,

"Atil, rasa tak kereta ni bergegar-gegar?"

"Haah, aku rasa."

Maka, seperti minggu-minggu lepas juga pergi ke bengkel yang sama..


Keesokan hari lepas kereta sihat daripada gegaran,

"Atil, ada skru dalam tayar kereta aku!"

"Kita pergi bengkel lain pulak esok."

Maka, kami akan cari bengkel lain sebab malu lah tiap-tiap minggu pergi tempat sama.. Ada gak mekanik yang perasan kami admire diaorang pulak.. Adoiii!!!

49 comments:

Cik Nur said...

Mestilah perasan..!
mungkin pmilik bgkel tu, ternanti2 mana dua org gadis yg selalu dtg tu..hehehe

Teenager Housemaid said...

erkk..
ke sebab mekanik tu minat korang, jadi setiap kali dia baiki, dia kasi usik benda lain dalam kereta tu.. jadi tiap2 minggulah korang pergi bengkel dia..
kehkehkeh..
just kidding..:D

lisa said...

peliknya kereta tu..haha servis lah secara keseluruhan barulah xde masalah lagi..hm :D

Ejam said...

silap2 bengkel tu yang buat... tiap kali repair, esok rosak lain pula... hurmmmm duit terbang mcm anginnnn... fuieeee *bunyi angin * :D

Liselle MonCherie said...

mwehehehe abg mekanik mengusik tu hehehehe!
Sabotaj kereta! huhuhuu
I love your eyes :) They are so rare and unique :D mcm org arab^^

-Incek Fik- said...

lepas ni suruh jer member Cik Hani tu kahwin dengan abang mekanik tu. hilang masalah. kalau kereta buat meragam, tak payah dok malu nak bergerak jauh-jauh semata-mata malu nak pi bengkel yang sama setiap minggu.


^^

Detective Fiqa said...

aikk ?? =.l= peliknyer. aneh nyer. ahahaha

Cik Aini Lavender's said...

Eh,jgn2 bengkel tu yg buat bg kereta tu bermasalah kot..
bleh dtg selalu2 baiki keta..mesti dorang yg admire nih =p

Yana Libra said...

ntah2 org bengkel tu sengaja kot..setiap kali pas hantar ade je plak benda lain yg rosak..musykil ni~~

Ejam said...

+298665238723 LIKE.

محمد شهريل القنيطري said...

hahaha..lpas ni tukar kereta terozlah..kan senang..hihi

p/s : sorry lama x komen ;(

syafiqakarim said...

hahah ada jodoh ni.haha

Mr.Clive said...

haha mengada betul kete tu...pandai betul main...kehekhekhe

ciksukaberangan said...

aiyooo.. kenapa asyik rosak je? hhmm.. harap2 lepas ni tade pape. tapi mesti ada hikmah yang sweet ni! hehe >,<

mirmashi94 said...

ape kata beli kereta baru aje ? hihi . btw , biasa laa kan . machine . manusia pom ade masa sihat , ade masa sakit . ape lagi brg ciptaan manusia . :)

Domu-kon said...

atil dan bengkel.. takpun.. ley bukak bengkel satu nie.. apa pun.. sabo je la..

nur anis said...

kihkih..kalau saya pun malu jugak...

Azlan Strider said...

wah..tiap2 minggu jadi..kete tu yg ade crush kat bengkel tu kot..hehehe

Regards,
-Strider-

Nana said...

Hamboi..nak rosak pun berperingkat2 ke?haha

Liza Razak said...

ntah2 kereta tu yang admire kat mekanik bengkel tu kot

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

amboi..bnyknye bengkel g..xpnat ke..huhu

Ihsan Arifin said...

ini mesti org kat bengkel tu saje x perelok betui betui.
tu yang tiap tiap minggu buat hal tu haha

Mr.Clive said...

hi hani,apa khabar harini? :)

zulhilmi tempoyak said...

dekat mana nak beli choki2 ye.. kat seveneleven ada tak..?? pastu kedai mak limah tepi simpang agak2 bukak tak rini. sebab rasa nak beli makanan utk kucing.

tp kan dengar cita. kedai basikal ah chong pon dah jual rojak kan. agak2 sedap x..?? hmm.. teringin lak nak makan..

hmmm.. lg satu baru prasan.. cantik jugak google chrome ni kan..

heeee...

hati2 ye bawak kete.. ;p

aku HaniAsyira said...

hahaha.. ternanti lah sgt.. padahal muka sombong giler abg tu.. aishhh

aku HaniAsyira said...

keh2... agaklah.. tapi xkan kot sbb kete ni sakit pelik2.. saja nak bermanja lah tu.. =)

aku HaniAsyira said...

dah servis sungguh2 dah.. kete tu mcm nak suruh tukar semua mcm citer herbie kot..

aku HaniAsyira said...

taw xper... dah lah bayar 50-50 minit... aiyokkkk!! mcm mana ni.. melayang-layang terbang seperti puting beliung.. hahaha..

aku HaniAsyira said...

hahaha.. liselle saja kan mentang2 kita puji dia.. dia puji kita balik..

ejam:: no2 ape ni.. tak paham.. tak paham..

aku HaniAsyira said...

agaklah... dia ader je kenal dgn mekanik dulu.. mekanik kaco dia.. tapi dia tak layan.. keh2... kalau tak senang sikit skrg kan.. =)

aku HaniAsyira said...

sakit bukan2 kan kete tu..

aku HaniAsyira said...

hahahaha,, sapelah yg nak admire kami ni.. ish2..

aku HaniAsyira said...

hahaha.. tp benda rosak tak sama.. husnuzon jelah.. rasa mcm dh taw je sebabnya.. =)

aku HaniAsyira said...

nak duitttt!!!

aku HaniAsyira said...

jodoh dgn sape?? jodoh dgn sape??

aku HaniAsyira said...

tulah.. dah penat pujuk dia tapi dia tak layan.. memang nak kena lah..

aku HaniAsyira said...

memang hikmah yg sweet lah buat kita nak belaja pasal kete.. heeee~~

aku HaniAsyira said...

tulah.. ciptaan manusia tak sesempurna ciptaam tuhan.. =)

aku HaniAsyira said...

misz domu sy zero pasal kete... atil dan kosong..

aku HaniAsyira said...

tulah.. lain lah pomen pompuan kan.. aishhh

aku HaniAsyira said...

hahaha.. sume tak best... keh2..

aku HaniAsyira said...

nilah yg dinamakan kereta pisau cukur..

aku HaniAsyira said...

ntah2 dia nampak kete kelisa len pasru admire kot kan..

aku HaniAsyira said...

penat lah.. dah la panas.. duit hilang.. ni yg sedih ni.. kih2

aku HaniAsyira said...

agaklah rasa mcm tu.. tp bersangka baik jelah

aku HaniAsyira said...

khabar baik setakat ni.. sori tak menjengah beberapa hari.. =)

aku HaniAsyira said...

aiyok, pesal pening baca komen ni... pening2.. hahaha

Domu-kon said...

misz domu bukn suruh wat kete..buka bengkel.. upah org..hehehehe

aku HaniAsyira said...

keh2.. betul gak kan.. tapi kena belaja gak.. nanti kena tipu cmna?? uhuk2