dewan rakyat

Friday, March 2, 2012

Sepagi bersama....

Bismillahirrahmanirrahim..

Semenjak aku semakin siap final year project aku mula dipinjam kawan aku kesana kemari.. Biasalah, dulu mereka lah yang tolong aku, angkut aku, anta aku, tolong bawa barang-barang aku (almaklumlah aku saja tak ada transport kat umah ni).. Terpaksalah menumpang dan menyusahkan mereka sebentar.. Dan sekarang aku pulak balas balik kan.. Orang dah berbudi kita kena beri budi balik jugak takkan nak  berbahasa jer.. Ye dakk??

Project aku tak ada kene-mengena dengan spesis comel ni.. Dua orang kawan aku jer yang terlibat... Yang sorang mintak aku teman sambil jadi photographer tak bertauliah dan sorang lagi mengharapkan aku uruskan anak-anak comel nya.. Sian pulak aku baca mesej dia di suatu pagi ketika aku masih di tempat tidur sebab aku  tak ada kelas pagi dan project aku masih dalam kawalan,

Oh, kawanku! Nanti tolong aku pegang tikus boleh? Aku dah cuba pegang 2 ekor tapi tak boleh nak buat seterusnya.. Tangan menggeletar.. Sangat takut.. Huhu.. (ni mesej asal tanpa diedit kecuali oh, kawanku!)


Bawang ungu

Aku pun okay jelah.. Dalam hati macam lah aku berani sangat kan.. Tapi tengok-tengok terer gak aku rupanya.. 

Inilah mereka

\
Pegang ekor yea

Kesian pun ader
Hahahaha... Ops, aku janji nak gelak sopan tapi terlepas gak.. Ader jugak aku pegang betul-betul tapi tak lama.. Nanti mereka yang comel gigit aku lak.. Muka aku terpaksa dipotong sebab,sebab muka time ni sangat gembira dan macam kanak-kanak dapat mainan.. Adoi!!

Nak tengok video aku.. Jangan gelak dan video ni memang bosan pun.. Jangan tengok.. Tapi carilah aku yang mana.. Betul ker aku nak publish ni... Jangan kutuk aku k... Malu den... 


Ah, tidak!! Tengah malam nanti aku buang... Hahahaha... ops, sori terlepas lagi..

p/s:: nak pergi mesra mall sok... Angkat kaki, tangan dan sumer kalau nak ikut...

27 comments:

Liselle MonCherie said...

Lab Mice!!! So cute!! grrr insanely
adorable hewhew!.The black mice is
not adorable XDD hehe

aku HaniAsyira said...

@liselle Moncherie:: oh,dear! It is not black mice.. still white.. maybe reflection of light.. and my friend said that they are not mice but rats.. I dont know what are different between them..hahaha =)

Yana Libra said...

duk kemaman ke?

Mr.Clive said...

hahaha habeh ar....jaga2...jengjen jeng...kehkehkeh...u never know when!ha! sini! sana!kah3

aku HaniAsyira said...

@yana libra:: kemaman?? Taklah..

@mr.clive:: hah?? tak paham mr.clive.. alamak.. nak sebarkan yea.. janganlah!! hahaha..

Mr.Clive said...

@ha,that's the spirit! barulah betul...cuba tepuk dada skrang,ikut cara amir khan tu... "all is well..all is well"...hehe

Mr.Clive said...

maksud sy nanti tikus lepas...keh3

aku HaniAsyira said...

jgn risau... ni jaguh tngkap binantang terlepas... hahaha.. ops,,

Anonymous said...

@reply

hahaha...tunggu sy setelkan dulu buku2 giveaway yang saya dah janjikan kat liselle,housemaid ngan domu,nanti sy postkan satu buku harry potter kat awak! boleh? tapi dalam tengah bulan nanti ke atau ujung bulan...sabo eh... :)

Mr.Clive said...

@reply

hahaha...tunggu sy setelkan dulu buku2 giveaway yang saya dah janjikan kat liselle,housemaid ngan domu,nanti sy postkan satu buku harry potter kat awak! boleh? tapi dalam tengah bulan nanti ke atau ujung bulan...sabo eh... :)

p.s. tertekan anonymous...haha

Mr.Clive said...

selamat ujung minggu awak! hehe :D

محمد شهريل القنيطري said...

hehe..cute aper tikus ni...bela jer lah

♥e'in♥ said...

tikus? geli...............

lisa said...

warna putih..cute tapi sedikit kegelian. :/

Carpet Cleaning Melbourne said...

Cute little white mice. Very nice.

CekbOlat-bOlat said...

erk???? >< tikuihhh

-Incek Fik- said...

Uihss.. comelnyer tikus-tikus itu ^^


*Tahniah kerana anda berani memegang tikus tersebut ! Nanti mintak tolong alihkan bangkai kucing yang tersadai kat tepi jalan rumah tu yea..


alaaa... boleh la yea. sedangkan tikus pon boleh pegang.. apatah lagi kucing yang kiut.. kan kan?

akuamir said...

amboi,, gak gak sampai biler tahan nye tuh?? member ku dalam 2 minggu tgok jadi bangkai dah,, =_=

jage lah elok elok tahu^^_

aku HaniAsyira said...

time kacih daun pisang... hee~~

aku HaniAsyira said...

uit... tikus experiment ni... ish... dahla mkn bnyak.. membuang pun banyak

aku HaniAsyira said...

hahaha... sama cam kawan lah ni... hee~~

aku HaniAsyira said...

sebab dia bukan hamster... besar kan..

aku HaniAsyira said...

tq very much..

aku HaniAsyira said...

aikkk... xla... rats jer..

aku HaniAsyira said...

bangkai lain meyh... lagipun dah mati... xkan geli kot... kucing mati comel ker??

aku HaniAsyira said...

tikus ni dah sebulan dah.. dan lg satu mereka bukan hak milik daku... daku hanya membantu menguruskan hal2 pembersihan... hahaha

mama aryan said...

kalu akak..konpom x pegang dah..geli tu