dewan rakyat

Thursday, March 8, 2012

Menari-nari

Bismillahirrahmanirrahim..

Akhirnya setelah tiga minggu kuliah, turun-naik bilik madamme, mula putus asa dan macam-macam lagi aku dan safi rania berjaya juga ambil bahasa perancis II.. Fuhh,, selamat madamme yang baik hati sanggup tukar jadual supaya student-student nya yang comel-comel dapat ambil subjek ni..

Masuk-masuk kelas madamme terus buat latihan sambung-sambung ayat.. Adoi!! Mana den ingat dah semua verb yang ada.. Kalau bina ayat tak apalah.. Ni sambung ayat dari orang lain supaya jadi sebuah cerita.. Aku mang sangat blur masa tu... Semua kamus aku bukak.. Amik kaw!!

So, mulalah sesi sambung-menyambung ayat.. Selamat aku berjaya jugak pada mulanya.. And then, nak abis masa madamme buat lagi.. Yang bezanya kali ni tak kena berdiri dan buat ayat yang ada perkataan "sambil".. Aku pun mula mengelabah balik.. Carilah verb yang mana-mana kan.. Lepas tu, aku confident angkat tangan nak sambung ayat seterusnya,

"En pleurant, je danse"

Habis satu kelas gelak.. Amik kaw!! Cam bangga aku jawab kan... Lagipun madamme kata ayat-ayat gila2 pun tak apa.. Heee~~

Nak tahu tak maksud dia apa??

"Sambil menangis, saya menari"


Ayat sebelum tu, sambil terjatuh saya menangis.. Aku pun ingat perkataan menari je.. Selamat aku tak letak sambil menangis, saya menyanyi.. Hahahaha..

Aku rasa aku menangis sambil menari tarian samba kot... Lalalala~~

Oh la la la!!


p/s:: surat sponsor tertahan lagi.. :(

25 comments:

Haruno Hana 하나 said...

hehe~ akak amik France eyh? :) untuk course apa?

aku HaniAsyira said...

saja amik.. bukan wajib sebenarnya.. course sains biologi.. hee~~

syahirooAhmad said...

bestnye dapat blaja bahasa len..

fettucinnie.. adakah ini pun tergolong dalam bahasa perancis? hihi.. *

blaja dari kawan yang amik culinary art ...

iyka syafika said...

hehehehhe...bestnya bljr france..iyka just ambik arab je tuk bhsa ke tiga.huhuhu..

aku HaniAsyira said...

ntahlah.. xpkar lagi.. itupun igt2 luper.. hahaha.. setakat yag bese2 boleh kot..

aku HaniAsyira said...

kami tak ada bahasa ke-3.. cuma siapa yang nak amik bahasa amik lah... amik arab dah sem lepas tapi yg komunikasi jelah... lgipun dh belaja arab masa sekolah..

Aizat Shafiq said...

Hahaha..
Comel je...."sambil menangis,saya menari"...
;)

aku HaniAsyira said...

itu jer verb terlintas.. =)

^_^ Zaza Nur Iman said...

hahaha..kelakar lah sambil menagis saya menari tu.. :)

aku HaniAsyira said...

hahaha... abis kena gelak satu kelas..

ciksukaberangan said...

Hahaha. sekurang2 nya ingat juga lah ayat perancis tu. wahh. teringin lah nak belajar bahasa perancis ni. minat :) tak perancis, nak jepun :)hehe, stpm tu tengok hujung je yang kanan sekali :) thanks sudi kunjung blog saya :)

aku HaniAsyira said...

pointer semua tak ade eik??

iyka syafika said...

oooo..ptut la..tapi iyka kurang minat arab sebab susah la..byk present n past tense nye..pening2.

aku HaniAsyira said...

insyaallah boleh.. tp mang pening cket mula2.. semua bahasa sebenarnya pning kan.. =)

mirmashi94 said...

haha . ter-ketawa jugakk baca entri nie . hehe . nak belajar jugak perancis ! hani ajar laa lagi . hari nie dapat dah sebaris ayat XD .

محمد شهريل القنيطري said...

oh bljar bahasa perancis..samalah dalca di universiti morocco ni pon wajib belajar perancis selain bahasa arab...

Mr.Clive said...

hoho frech kelas level 2 nii!! niceee!

ajarrrlaaa sket...kehkehkhe

Domu-kon said...

misz domu nie.. nak minta ampun maaf dan segala bagai yang memberi mksud maaf..misz domu tak dapat singgah hari ini..

wah2x..sambil menangis hani menari..camne tu? ahakz.. misz domu pun dulu belajar french..tapi ended up confused with english... dulu dalam kelas ada gak salah sebut msa first class..
nak sebut jádore..jadi je t'aime.. takkan naya..mujur lecturer perempuan..if guy..jatuh cintan nanti..hehehe

aku HaniAsyira said...

hahaha,, ayat bebudak bolehlah.. nk wat ayat panjang2 xpndai lg heee~~

aku HaniAsyira said...

wahhhh,, baguslah ajar cket.. ni baca pun merangkak.. hohoho..

aku HaniAsyira said...

mcm budak baru belaja mr. cilve.. lalala~~

aku HaniAsyira said...

hahaha.. nsiblah madamme kata xper.. taw misz domu amik france.. dri dalam blog boleh pasa.. oh, tidak mengapa!! I salu jenguk2 u.. heh!!

hahaha.. ni tgah brangan jatuh cinta kt sape ha?? hahaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm.. ajar laa moon bahasa perancis... plezzz..

ngeee~ hehe

aku HaniAsyira said...

boleh2.. perlajaran pertma.. bonjour (bonzu) maksudnya selamat kepada yang xkenal.. salut (saluu) kepada kwn yg kita kenal.. hohoho..

Domu-kon said...

Jude Law (segan)