dewan rakyat

Wednesday, March 28, 2012

Bila tiada yang mandang..

Bismillahirrahmanirrahim...

Kadang-kadang pernah tak rasa kita tolong orang dalam kesusahan tapi orang boleh tinggalkan kita bila dia dah senang.. Padahal mungkin tu cuma perasaan kita jer.. =)

Takpun rasakan macam semua orang tak hiraukan kita dan mula lupakan kita bila semakin hari rasa diri terpinggir.. Padahal orang di sisi silih berganti.. =)

Kita rasa semakin hari kita makin jauh daripada orang yang kita sayang tak kiralah family, kawan atau sesiapa pun bila mereka lama menyepi.. Padahal masing-masing ada hidup sendiri.. =)

Itu apa yang aku rasa.. Dan aku rasa semua orang pernah lalui macam ni.. Kalau tak pernah oh, bagus nya diri korang sebab selalu optimistik.. Wekkkkk..

Mungkin mula nya aku bersedih.. Mungkin mula nya aku rasa sangat down.. Tapi aku refresh kan diri balik macam tekan button kat otak dan cakap kat diri sendiri,

"Walaupun semua orang dalam dunia ni tak hiraukan aku, 
tapi aku tetap hirau kan semua orang dalam dunia ni."
 ;P

Dunia ni bukan untuk kita sorang jer.. Hohoho.. =)

*ke aku jer rasa macam ni?? Tak adil!! sila jangan ingat aku sedih pulak.. Just my thought!! =)

23 comments:

Liselle MonCherie said...

I always feel this way,everyday kot...
maybe sy ni terlalu self-centered...or selfish
kdg2 I feel invisible...like I never been existed.
Huhu,tapi bila keluar klu terjumpa org yg knal dyorg yg mcm exited sbb terjumpa..
Aaa I can't understand myself....

aku HaniAsyira said...

same like me dear.. sometime rasa mcm nak nangis bila rasa diri ni invisible.. pastu lantaklah org tak sedar kita asalkan kita tahu kita ni wujud.. hahaha..

nurul syuhada said...

sme .. sy pn pnh rsa cm tu . down .

Domu-kon said...

itulah misz domu rasa masa presentation.. sob2..

Hanamiko Sakura said...

rasanya majoriti ramai yang rasa macam tu.. sob..sob..sob..

Yana Libra said...

think positive~ :D

Wafa Irdina said...

olwez thinkinga nge org len biarlah
kit
tiap ari makin sayang
bukan makin xpeduli , penting diri sendiri
dan
bersangka baik la slalu nge sume org slalu
k
heeee

Teenager Housemaid said...

saya selalu rasa macam ni..
and bila saya rasa semua menjauh, saya pun menjauh..bila saya rasa tak ada orang yang hirau, saya pun buat tak peduli..huhuhu..
mungkin sebab benda yang tidak berubah hanyalah perubahan,...
entah.

Mr.Clive said...

jgn risau.blog ni hiraukan kau...hahah XD

SYIRA RAHIM said...

selalu jugak rasa macam tu. rasa macam eee, kenapa takde orang layan ni? hahaha.

tapi betul lah tu, dunia ni bukan utk kita sorang je kan. ramai lagi dlm dunia ni. fikir positif ! :-)

CekbOlat-bOlat said...

bolat peduli ! jgn sedih syg :'(

ciksukaberangan said...

huhu. pernah rasa gak tu. rasa sedih je.. tapi bila baca 'dunia ni bukan untuk kita sorang je'... rasa....haha...optimis jela ! :D

aku HaniAsyira said...

kiranya perasaan normal lah kan..

aku HaniAsyira said...

alalala... tak da org dgr..

aku HaniAsyira said...

hahaha.. bese lah kan.. kita fight same2

aku HaniAsyira said...

optimistic...

aku HaniAsyira said...

eh2.. sy ckp walaupun sume org tak hiraukan kita tp kiter stil kene hiraukan org.. =)

aku HaniAsyira said...

owh.. jgn tak peduli yunk.. biar je diaorg kan..

aku HaniAsyira said...

sebenarnya tgah majok ngan blog ni..

aku HaniAsyira said...

kehh..keh..keh.. tima kacih..

aku HaniAsyira said...

wahhh.. awk lah org pasan yg sy tulis tuh...

littledolphin said...

Tapi..tapi..


ia adalah fitrah manusia untuk mahukan perhatian jugak :p

-H.S-

little dolphin and H.S orang yang sama .hihi xD

aku HaniAsyira said...

ayat penyedap hati jer tuh.. aiyok... igt peminat misteri mana komen td.. kih..kih..