dewan rakyat

Wednesday, February 22, 2012

Fuhh,, Alhamdulillah...

Bismillahirrahmanirrahim..

Dah beberapa hari aku tinggal kan blog tanpa jejak.. Tapi semua komen-komen aku baca.. Dan untuk post aku yang menyesal lagi lah kan... Jangan risau sahabat-sahabat semua.. Menyesal aku, mngeluh aku hanya salah satu aku mengurangkan dan meluahkan perasaan aku.. Tak bermakna aku tak terima apa yang terjadikan.. =)
Lagipun aku menyesal untuk aku tak ulangi perkara yang sama akan datang... Cewahhhhh... Aku sangat suka menulis dan kadang-kadang aku ter over menulis... Heeee~~

Tapi..... Finally, aku dah abis presentation yang konon-konon menakutkan aku sangat-sangat... (memang aku takut pun).. Dan sekali lagi aku nak jerit kat gunung kinabalu la pulak bahawasanya satu lagi present dah tamat.. Rasa-rasa tak ada orang kan kat gunung kinabalu masa aku jerit tuh... Aku syukur sangat-sangat.. Dan lagi aku syukur semua apa yang aku dapat tak kiralah baik dan buruk dalam hidup ni kan.. Sebab aku tahu semua tu memang ada hikmahnya..

Dulu-dulu aku penah tak syukur apa yang Allah bagi... Yupp,, aku pernah menangis teruk suatu ketika dulu masa Allah tak bagi apa yang aku nak... Mungkin masa tu aku terlalu yakin bahawa aku akan dapat jadi aku sangat sedih.. Tak pernah-pernah aku menangis teruk-teruk depan mak siap depan ramai orang lagi... Tak pernah aku nangis sambil aku mandi selebat air pancut rumah aku... Dan akhirnya, aku dapat kegagalan lagi teruk daripada apa yang Allah yang amik sikit je tuh..

Cuma tersungkur untuk kali kedua aku terima sepenuh hati.. Tak ada lagi keluhan.. Tak ada lagi tangisan.. Sebab masa tu aku tahu apa yang aku terima sebab apa aku tak syukur apa yang Allah kasi ketika masa dulu.. Yupp,,, betul aku pernah salah dalam perkiraan dulu.. Tapi sejak kalah buat pertama kali aku bangkit sehingga sekarang.. Tanyalah siapa rapat dengan aku sekarang yang aku memang dah lain...=)

p/s:: aku cakap nak makan sedap aritu tapi tak dapat pun... tapi aku dapat makan kat mcfly... hahaha.. apekah mcfly??

6 comments:

Mishter Izwän said...

msti rs lega kan da habis presentation, sy masih ade 2 presentation yg sngt pnting dalam sem ni, mmg menakutkan

Teenager Housemaid said...

pengalaman mematangkan diri kita kan..:)

mcfly? errr apakah?

aku HaniAsyira said...

@mishter izwan:: baru awal sem tapi sepanjang sem masih banyak presentation agy.. fuhhhh!!

@teenager housemaid:: xtaw lah npe nme mcfly.. nnti sy citer yea

-Incek Fik- said...

kadang kala.. kita merasakan terlalu mengharap untuk mendapat sesuatu sampai merasakan diri ini tidak dilayan dengan seadilnya..

Namun ingatlah.. mungkin pengharapan kita tersebut diganti dengan benda lain.. yang mungkin lebih baik dari benda yang kita impikan tu.. sesungguhnya Allah itu Maha Adil lagi Maha Bijaksana :)



*mcFly tu cam nama radio pon ada ngeeehehee

H.S said...

kerana itulah sekali kita meng-aim sesuatu,haruslah kita berusaha untuknya tapi dalam masa yang sama,jangan terlampau mengharap. :)

Liza Razak said...

apakah mcfly tuh?