dewan rakyat

Tuesday, February 28, 2012

Hobi paling best tapi paling sadis..

Bismillahirrahmanirrahim...

Sandal aku suka-suka ati jer cabut masa pergi kelas!! Oh, tidak.. Dahlah sebelah jer pulak tu.. Jadinya, aku buat iklan ala-ala mentos dulu kala yang cabut tapak dua-dua belah kasut... Amik kau terus tinggal atas jer tapi puas aku jalan pergi giant + mydin + pesta buku + pasarayaku = pokai... Konon-konon aim nak beli sandal cabut jer tapi......... ish2...

Hasil iklan mentos
Yup,, hobi aku shopping... Shopping pun boleh jadi hobi kan... Tapi shopping lah hobi paling sadis bila balik-balik umah bukak purse tengok-tengok duit aku... Sekali lagi.. Oh,tidakkk!!!

Dan harap maklum semua aku shopping barang-barang murah jer... So, kalau korang nak shopping murah boleh tanya aku... Aku ni mementingkan kuantiti dari kualiti.. Ahaks!! Asalkan aku boleh dapat banyak so kira ok lah murah kan..

Sebab shopping jugak macam-macam pengalaman aku dapat... Hahahaha... Tempat shopping paling teruk aku pergi ialah masa aku pergi............. Beijing... Memang paling worst lah... Aku tak pernah shopping orang tarik-tarik aku... Marah aku macam aku buat dosa besar sampai aku jadi fobia lak.. Tapi yg best harga dia sangat ohsem... Pandai tawar bestlah harga korang dapat... Kalo tak pandai hidup-hidup korang kena tipu... Dan lagi itu jelah tempat shoping luar negara yg penah aku pegi pun.. Heee~~ Tapi mak aku kata indon pun ok gak harganya dan thailand apetah lagi kan..

Ni kedai baik.. Siyez napelah mackik2 ni suka beli alas meja??

Kalau dalam malaysia lak.. Sape2 suka shoping tudung tuh boleh2 lah datang ganu ni...  Suma jenis tudung murah dan berkualiti.. Aku tak tipu.. Sungguh!! Dah aku kata murah memang murah lah,, Kalau yang suka beli inner yang pakai kat tudung syria tu takpun masa pakai selendang boleh lah sangat.. Yang harga RM 2.90 pun ader.. Nak aku tolong beli?? Hahaha... Tudung lah paling banyak aku shopping sepanjang ader kat sini.. Yang kene reject pun banyak sebab aku beli2 singkat lak... Sah-sah aku reject takkan pakai takpun kalau bagi kat mak aku akan jahit satu layer lagi bagi labuh.. Puas hati tapi mak aku jahit untuk dia jer... Tang tu aku tak puas ati...

Kalau baju lak, aku tak tahulah nak cakap macam mana... Spesis aku bila cantik dan murah aku rembat jer.. Kalau beli kat rantau panjang or padang besar yang barang nya dari siam memang lah murah tapi aku stress sebab turun warna... Tapi aku beli jugak takpun dah orang bagi... Kita terima jelah kan... Baju pun banyak reject bila pakai2 pendek lah, kecik lah... Dan akhiranya bawang ungu yang dapat takpun anak-anak sedare aku yg terchenta.. Saper2 yg lagi kecik or agak kurang ketinggian dari aku boleh claim baju dengan aku.. Banyak gak singkat kalau pakai.. Sob2x.. Paksa dalam rela aku bagi... :(

Yang rasa nak borong barang sangat tapi bukan pergi kilang terus silalah pergi GM Klang yang terletak di Bukit Tinggi, Klang depan Jusco... Aku taw sebab mak aku suka sangat pergi sana... Nak beli kat sana silalah beli banyak-banyak baru untung... Rasa-rasa nak berniaga baguslah sangat... Niaga kecil-kecilan lah..

Ni dia GM nyer

Mintak maaf kalau yang branded aku tak tahulah sebab sedari kecik aku pakai barang-barang biasa jer.. Dan mostly kalau baju aku pergi Sakan + Pasarayaku +Hari- Hari dan sebagainya.. Takpun rajin gak jalan ke masjid india (walaupun sesat) takpun Jalan TAR kan... Shopping la korang puas-puas..

Tapi jangan sadis sangat bilaaaaa.... poket kering tak cukup makan.. Tak pasal-pasal aku makan sayur hari-hari...

Barang-barang runcit aku akan pastikan ader less or barang percuma... Yupp,, aku gilakan free gift!!!!

p/s:: selalu bermimpi duit aku berkepul-kepul bila shopping tak pernah mengeluh... Eh, mana duit aku pergi??

16 comments:

Mr.Clive said...

srng da susah da nak bezakan branded ke ,ciplak ke,apa ka...janji setailo!hahah XD

anyway,buku sejarah lagilahhh layan!hehe

mizzkechique said...

nape kejam sgt slipar tu tercabut??



*dear, klu blh xyah ada verify code eh kt komen ni sbb kdg² akak xnmpk hurufnya.. :)

AienAiril said...

salam ziarah. beshnye shopping btw jemput lawat disini dan dapatkan barangan muslimah dan koleksi buku2 menarik dr ustaz riduan serta hadiah istimewa.semoga mendapat manfaatnya~ :)
http://e-storebasyirah.blogspot.com/p/pembukaan-e-store-basyirah.html

Domu-kon said...

entri ni agak sedih ke? tapi misz domu gelak..ayat kemaen lagi..

nie..amisz domu ada satu petua tau.. camnie..if baju, tudung..beli yang murah takpe..tapi if benda kat kaki..beli yang ada kualiti sebab kaki ni kuat jalan..mudah lah selipar rosak..

apa pun.. mungkin HaniAsyira kena sidrom shopping tak ingat dunia..hehehe

Ejam said...

beijing slalu pergi soping mana?

pergi Xidan and Wangfujing tak? kat situ mak ejam pun borong banyak barang... ejam tak beli apa2... sbb bukan kaki soping.. :)

aku HaniAsyira said...

@mr. clive:: hmmm... nak yg mana satu?? buku biografi mang banyak lak sampai tak muat almari..

@mizz kechique:: dah buang dah... dah lama nak buang tapi xjupe2 button nyer... akhirnya dpt buang gak..

@domo-domo:: tukar nama dah sy kasi... bila beli kasut murah tahan lah pulak.. aish... misz domu lagi kecik dri kiter kn... nak baju... wahaha..

@ejam:: bukan lah salu... pernah sekali jer.. abis lah duit kalo salu... xigt dh nama dia... fobia sgt... hahaha

CikFi said...

same la..berangan2 tetibe jauh dr langit duet kepok2...nak shooping ^_^

CikFi said...

*pembetulan ; jatuh

Yana Libra said...

awak mmg menarik~~

teringat cter drama jepun yang slalu rebut2 time waktu ada diskaun..hehe~

reenapple said...

heee... shopping tu kadang3 terapi stress juga.. haha

-Incek Fik- said...

hahaa.. shopping kat beijing memang teruk. tapi takda la kat setiap pelusuk beijing ni semua perangai macam jahanam tarik-tarik baju pelanggan suruh paksa orang beli hehee..


kalau dapat kedai yang elok dan tuan kedai dia mesra pelanggan, kau boleh tawar harga dengan harga yang ohsem dan silap haribulan.. kau boleh dapat barang free kalau kau kerap singgah kedai dia hehee :)

Si DauN CeRi said...

ohh.. sy pnah jugak tapak sandle tercabut time kat mall, lepas tu kat kedai makan sy koyakkan smpi habis lepas tu tinggalkan kat bawah meja makan tu.ahahaha bila jalan senget sebelah sbb sebelah tinggi sebelah rendah~



kalo duit tgh banyak, mmg bes shopping ni..huhu

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
Diyana Norman said...

hihi same lah... suke shopping jugak..

ciksukaberangan said...

pehh... 2.90 je inner? cayalah~ huhu.. dekat GM tu memang murah.. barang pun lawa2 :)

mama aryan said...

bila la duit akak nih nak berkepok2 jatuh dr langit..hehe
akak pun tak reti beli brg branded,dpt yg murah & cantik dah ok