dewan rakyat

Sunday, February 26, 2012

akhirnya.. akhirnya.. akhirnya..

Bismillahirrahmanirrahim...

Aku dah banyak hari nak citer pasal ni.. Tapi apekan daya.. Daya tarikan ke blog-blog korang lagi tinggi dari post pasal diri sendiri.. Dan lagi apesal teka aku yang jadi mangsa dalam jayen tu?? ish2.. tak patut2... heee~~~

Nah aku tempek something..

Sila abaikan background yang buruk

Banyak tak buku aku?? banyak tak?? banyak tak?? hasil membeli-belah masa pesta buku di kuala terengganu tercinta ni (tercinta ke?).. Nilah hasil RM 500 yea... Jumlah semua sekali.. Bagus kan aku beli menggunakan duit banyak-banyak beli buku lagi... Hee~~ Ni lah pecinta ilmu dan pecinta buku...


Okay, sebenarnya buku aku RM100 jer.. Itupun guna baki baucer buku.. Dan akhirnya.. Huk.. huk.. huk abis dah baucer tu... Betapa sedih jiwa dan raga untuk habiskan kepingan terakhir.. Baki lagi RM 400 tu adalah housemate aku punya, si cun dan juga safi rania... Bawang ungu macam mana lah boleh tahan tak beli apa-apa.. Dia ader baki RM100 lagi yea.. Bagi kat aku jela kalau tak nak guna...

Dan hasil RM200 total baucer buku aku dapat beli... Jeng.. jeng... jeng.. jeng..



Amik.. aku taruk gambar besar-besar buku aku beli... Lalalalala~~ Yang baki baucer ader aku belanja mak aku beli diari, pemadam, buku latihan.. Macam ape dah aku belanja mak aku kan.. Tapi itu yg mak aku nak.. Yang tak boleh tahan dengan pemadam pun mak nak rembat... Aish... Baru aku nak tukar pemadam baru.. Selamatlah jugak mak taknak kotak pensel sekali... =)

Mostly, buku aku beli pasal sejarah ataupun biografi tokoh-tokoh islam.. Nak buat macam mana.. I love histrory very much!!!! Aku sendiri tak tahu macam mana diri terjebak dengan biologi lak.. Dan lagi buku citer aku beli sumer dari PTS publication.. Bukan buku citer jer.. Semua buku lah.. Nampak tak lambang tu??

Semua buku citer tu citer sal kehidupan.. Maksud aku real life.. Tak macam buku cinta yang banyak propa dan tak masuk akal.. Walaupun buku citer jer tapi dalam tu ader tips macam-macam yea.. Cover pun comey.. Dan bacaan ringan jer tak meleret-leret.. Aku mang tak suka citer yg kompleks lagi membebankan otak.. Dan lagi zaman buku cintan-cintun dah lama aku tinggalkan.. Kalau baca buku daripada PTS ni tak macam dibuat-buat.. Macam real jer.. Itu bagi aku lah.. Memang taste aku pun...

Wahhh,, dah meleret aku citer.. Fuhhhh,, aku agak excited citer bila citer sal buku.. Sebelum aku membebel lagi panjang.. aku angkat tangan dari keyboard dulu lah yea.. Bacalah buku untuk menjana minda anda.. Cewahhh.. Lagi satu kalau nak pinjam buku-buku ni boleh tapi kena upah pinjam lah yea... Hohohoho..

p/s:: arini aku sangat gumbira, hepy dan semuanya bila madamme france aku kenal aku dengan nama sekali.. Kembang semangkukk sampai nak terkoyak baju dah.. Nampak sangat madamme dah bangga ngan aku.. Wakaka.. Kepada safi rania (boleh klik nama tu kalau nak) jangan bising bila aku post kat blog pasal ni eik.. Hahaha..

p/s??  aku tak jadi wat spek baru.. mampu tukar cermin spek jer.. (padahal jimat) dan tetibe aku der power silau.. oh, tidakkkk!!

sekian panjang lebar kali ni...

18 comments:

Hidayah Maznan said...

bagus lah atil beli buku bnyk2..luas pembacaan luas minda..aku pun suka baca2 ni..

Cik Nur said...

Bestnya..cik Nur dah lama tak shoping buku..

-Incek Fik- said...

wahhh! memang sah-sah Cik Hani kaki ulat buku.

melambak buku dan novel nak dibaca tu, kalau dapat bagi fik memang raban bijik mata tu nak tatap satu-persatu heheee..


saya baca entry yang bermanfaat seperti ini pon sudah memadai :)

Diyana Norman said...

wahh byknyer buku..
erk.. buku nmaku bedah pn ade, haha.

mimi mimo mimo said...

tang rembat pemadam tu comey kot! ahahaah

nway..bgusnya mmber..kasik free g voucer..bak mai gak..share cket! ahaahah

Domu-kon said...

suka la..kamu beli buku yang berfaedah.. baru hari jumaat lepas misz domu beli buku "man from mars and women form venus..".. bila tgok banyak buku tu..jelez..

nak mintak baucer sikit..nmpak dh terlmbat..sob2

mirmashi said...

wahh , banyaknya buku . huhu . besh laa . nak jugak baucar , t leh beli buku banyak2 XD

aku HaniAsyira said...

@cik yah:: aku taw hg mang suker bacer kan..

@cik nur:: inipun sebab baucer.. kalo x.. susah gak..

@incek fik:: dpt baucer RM 200 haruslah gunakan sepenuhnya... bukan nak bacer sekali gus... fuhh,,, berpinar mata macam tuh kan.. lagi satu baca buku tak tambah power berbnding bce kat tenet sgt,,, hee~~~

aku HaniAsyira said...

@diyana norman:: namaku bedah bez!!! hargai lah nama kiter seadanya..

@mimo mimo mimo:: kawan sy xbg pun... maw jer dy sorok dri sy dari bg.. ops... mak mang suker amik brg sy mcm sy jugak.. ;P

@domo-kun:: sy nak amik gak buku tu tapiii.... buku lain lg sonok nak bace... hee~~

@mirmashi:: xdpt den nk nolong... dah abis gune pong.. hohoho..

Mr.Clive said...

wahhhh!
awak,kasi pinjam sikittt!hehe
ataupun exchange nak?kehkehkehhh

★ aIsyaH ★ said...

w0w.!byknya buku..menarik2 pulak tu..
selamat membaca ye..hee:)

Lieyda said...

sama la. sy pun bli novel jugak. tp br guna rm50 je baucer tu hehe

Ejam said...

wahh sampaikan 500 beli buku bagusnye... sib baik suka baca buku kan... :)

3no gr33ny said...

seronoklah dapat shopping buku...nak pinjam boleh??

Teenager Housemaid said...

nanti, lepas habis baca buku tu, buat review or cerita pasal buku2 tu boleh?
:D
bagus lah buku2 yang awak beli! :DDD

akuamir said...

haduuuuhhh,,, best giler buku abdul latip talib tuh.. sumpa best..!!! tapi ku baru habis bace umar al khattab ngan khalid al walid,, na cari kamal ataturk tuh,, citer kan bole??^^-

Mr.Clive said...

hi hani! :)

pertama sekali,terima kasih kerana sudi join program membaca.sy suka yang hani post pasal buku2 yang hani beli ni.moga dpt memberikan inspirasi kepada yang lain untuk membaca jugak!

swap swap!buku apa ada?hehe

mama aryan said...

akak pun suka baca buku,tp paling suka baca novel la..