dewan rakyat

Tuesday, January 24, 2012

jangan tengok saya macam tu...

Bismillahirrahmanirrahim..

Aku ni kalau tidak dah lama kena balik ganu.. Apakan daya tarikan magnet kat umah lagi kuat daripada ganu tuh.. Biasalah hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri,, lebih baik negeri sendiri.. tapi emas sangat ke ganu tu.. aishhh.. mentang-mentanglah bukan kampung aku kan..

Citer pasal balik-balik ni.. Hari tu aku balik ke Perak dengan bawang ungu.. bawang ungu drive.. kami balik dengan kete lah... si cun pun ikut sekali.. Aku bukan nak citer sal aku nyer trip ke pe.. tapi citer sal orang yang asyik pandang pelik-pelik ni.. hohoho

Kete bawang ungu mang sarat lah dengan beg kitaorang.. dengan beg bagasi aku.. baldi bawang ungu lah.. bagasi si cun lah.. macam orang tak balik ganu dah.. tikar pun ader.. dah kete kelisa come lote tu kan.. mang best lah... siap si bawang ungu nak bagi seimbang lagi.. tapi aku cakap beg aku tuh berat lam 20kg jer tak sama berat manusia...

Disebabkan kami nyer kete penuh ngan barang merangkap balik dengan tiga orang anak dara yang come lote nyer.. semua pandang pelik.. (ok, word sume aku bagi nampak gempak sikit).. masa kat petrol pump.. adalah mamat ni (aku rasa cam pakcik pun ader) pump minyak sebelah kete bawang ungu.. asyik usha pelik jer aku.. aku or kami semua lah kan... aku pandang dia, dia tengok lagi.. sampai aku terpaksa buat-buat khusyuk sembang ngan bawang ungu sal minyak kononnya.. dalam hati apa kes pandang aku macam nak buat lunch.. aku ingat aku pasan je lebih.. tengok-tengok si cun pun cakap lam kete lepas dah pump minyak..

"Apesal laki tu usha atil pelik je?"

Aku pun cakap taw tak apa.. aku naik seram.. bawang ungu je tak pasan..

Masa aku amik kopok lekor untuk mak kesayangan aku pun orang tengok pelik..

Tapi bawang ungu n si cun cakap,

"Dah muka ko bahagia sangat nak balik umah. Senyum sorang-sorang."

Ceittt... Cakaplah sebab aku comel sangat ke, tuh takpe gak kan.. Hahahaha.. Ops,, aku gelak tak sopan agy..

Tapi yang aku paling ingat ada polis tahan dan confirm buat bawang ungu gelabah sebab penah kena saman,

"Adik, nak pergi mana ni? Berkelah ke?"

Dalam hati kitaorang.. Nampak bagasi semua berkelah benda nye.. Dia mintak lesen,

"Adik, lesen adik dah mati ni."

Bawang ungu dah mang nervous tambah dengan kecut perut.. Pak polisi tambah lagi,

"Bulan Julai tahun ni."

Gulp.. Okay, pak polisi dah pandai buat lawak kecut perut sekarang ni..

3 comments:

cik nAdyYa ツ said...

ganu ? best uhh ;D

aku HaniAsyira said...

try lah duh sini... best ke tak... hee~~

mama aryan said...

haha..buat lawak rupanya polis tu..